Direct naar de inhoud.

Eten met uitzicht op Borgerswold

  • door:
  • op:
F: Stockfoto

VEENDAM – Aankomende week wordt er begonnen met de bouw van een reuzenrad in Borgerswold. Erik Nijkamp, horecaondernemer van de Borgerswoldhoeve, is blij dat de vergunningen rond zijn. Na weken in afwachting te zitten gaat Jan Lamberink uit Overschild het reuzenrad bouwen. 

Het idee ontstond door een kleine brainstormsessie met een vriend van Nijkamp, die zit in de bouw van reuzenraden. ‘Met hem kwam ik op het idee om deze te gebruiken als attractie, wanneer de horeca weer open zou kunnen. Dat idee hebben we verder ontwikkeld en we hebben daarvoor de benodigde vergunningen aangevraagd. Gelukkig heeft de Veiligheidsregio groen licht gegeven, mede dankzij de inzet van de gemeente Veendam. Daar ben ik heel blij mee.’ geeft de horecaondernemer aan bij RTV Noord.

In verband met de 1,5 meter samenleving mag de horecaman maar een beperkt aantal personen op zijn terras ontvangen. Daardoor kwam hij op het idee van het reuzenrad. Dit gevaarte van ruim dertig meter hoogte bevat 24 gondels. Deze worden in eerste instantie ingezet voor personen die één huishouding vormen.

Nijkamp hoopt dat klanten niet massaal op de bonnefooi komen aanwaaien. Hij wil het vertrouwen van de gemeente Veendam niet schaden door onbewust een volksoploop te veroorzaken. ‘We hopen dat het goed gaat. Het is volgens ons ook iets unieks voor Veendam. En als het in het begin goed gaat met patat en een snack, kunnen we mogelijk later diners gaan aanbieden. Dat zou geweldig zijn.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal