Direct naar de inhoud.

Voorzitter Pinksterraces toch op racebaan

  • door:
  • op:
F: Rutger Breider, RTV1

STADSKANAAL – Op deze mooie Tweede Pinksterdag zit Harry Vos, voorzitter van de Pinksterraces in Stadskanaal, niet op een mooi terras, maar zit hij op zijn stoeltje op de racebaan. Vandaag zouden namelijk de jaarlijkse Pinksterraces worden gehouden bij de racebaan die vlakbij het ziekenhuis in Stadskanaal ligt.

‘We waren net verschillende rijders aan het contracteren voor de races toen het nieuws over het coronavirus bekend werd. Gelijk hebben we de beslissing gemaakt om dit jaar de races te cancelen’, geeft Vos aan voor de camera van RTV1. Als de voorbereidingen goed gedaan moeten worden, wat de organisatie wil, dan heb je daar veel tijd voor nodig. De keuze was daarom snel gemaakt om het evenement af te lasten.

Op de vraag of het evenement ook door kon gaan zonder publiek gaf Vos een stellig antwoord. ‘Dit evenement wordt gemaakt door het publiek. Zonder de sfeer vanuit het publiek is het voor de rijders ook niks aan.’ Al bijna 70 jaar komt de lokale bevolking naar de racebaan toe. Niet alleen raceliefhebbers, maar ook inwoners die niks met racen hebben, maar de traditie in stand willen houden.

Wat Harry Vos vandaag gaat doen? ‘Ik ga nadenken over hoe we het zeventig jarig jubileum, wat we volgend jaar hopelijk mogen gaan vieren, tot een succes gaan maken.’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-