Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

De Wanne wordt van Woonservice

F: Woonservice

NIEUW-BUINEN – Woningcorporatie Woonservice gaat vanaf 1 juli 2020 de appartementen en bedrijfsruimtes in appartementencomplex De Wanne verhuren. Woonservice is al eigenaar van het pand en neemt de verhuur over van Zorggroep Tangenborgh. Tangenborgh blijft zorg op maat verlenen in de Wanne.

De Wanne is een begrip in Nieuw-Buinen. Het appartementencomplex bestaat uit 45 woningen en een aantal bedrijfsruimtes. Het gebouw vierde in 2017 haar 25-jarig jubileum en heeft een belangrijke functie voor het dorp. Vanaf de opening in 1992 huurde Zorggroep Tangenborgh het complex en verhuurde de woningen inclusief zorg. Door een veranderende zorgvraag hebben Woonservice en Tangenborgh besloten om wonen en zorg in De Wanne te splitsen. Beide organisaties gaan zich nu bezighouden met hun primaire taak. Woonservice verzorgt vanaf 1 juli het aanbieden en verhuren van de woningen. Zorggroep Tangenborgh biedt zorg thuis aan bewoners.

Plannen voor de toekomst  
De huidige bewoners in het appartementencomplex zijn op de hoogte gebracht van de wijziging. Ook de zakelijke huurders, zoals de apotheek, huisarts en kapsalon zijn geïnformeerd en hebben kennisgemaakt met Woonservice als nieuwe verhuurder. Op korte termijn wil Woonservice het gebouw aanpakken om het zo klaar te maken voor de toekomst. Ellen Stevens, manager Klant & Markt Woonservice: “De Wanne ligt op een mooie locatie in de dorpskern van Nieuw-Buinen. Wij zien mogelijkheden in het gebouw. Samen met bewoners en het dorp willen we een plan maken voor De Wanne. Om zo samen te zorgen voor een fijne plek om in te wonen. Nu en in de toekomst.”

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.