Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Tegemoetkoming coronakosten MKB dankzij ChristenUnie

GRONINGEN – De provincie Groningen stelt geld beschikbaar voor bedrijven die hebben geïnvesteerd om te kunnen voldoen aan de nieuwe richtlijnen van de anderhalvemetereconomie. Begin mei stelde de Statenfractie van de ChristenUnie het provinciebestuur voor zo’n regeling in het leven te roepen.

Veel ondernemers hebben de laatste tijd geïnvesteerd om hun bedrijf aan te passen aan de richtlijnen van het RIVM. Bijvoorbeeld door het plaatsen van plexiglas schermen, het aanschaffen van beschermende kleding of het plaatsen van hekken en informatieborden. Bedrijven met minder dan vijftig werknemers kunnen van de provincie Groningen 50% van de gemaakte kosten terugkrijgen.

Rinze van der Born (Statenlid CU)

Volgens ChristenUnie-Statenlid Rinze van der Born is deze regeling hard nodig: “Ondernemers hebben onmogelijk rekening kunnen houden met het maken van dergelijke kosten en bij veel ondernemers is de post ‘onvoorzien’ reeds flink overschreden. Het midden- en kleinbedrijf is de kurk waar de Noordelijke economie op drijft. Elk steuntje in hun rug is welkom. We zijn daarom erg blij dat het provinciebestuur deze regeling opent.”

Ondernemers die van de regeling gebruik maken kunnen vanaf begin juli enkele honderden tot enkele duizenden euro’s subsidie krijgen. Op de website van de provincie Groningen zal gecommuniceerd worden hoe ondernemers een aanvraag kunnen doen. De ChristenUnie wil dat de subsidie eenvoudig kan worden aangevraagd. “Bonnetjes en een ondertekend formulier moeten voldoende zijn,” aldus Van der Born.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.