Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Twee verdachten aangehouden voor auto inbraken Ter Apel

Archief foto: M. Dol – RTV1

TER APEL – Afgelopen zaterdag zijn twee minderjarige jongens aangehouden op verdenking van meerdere pogingen tot diefstal uit auto’s. De jongens, die woonachtig zijn in het asielzoekerscentrum van Ter Apel, werden herkend van bewakingsbeelden.

Geen buit

De twee zestienjarige verdachten hebben overigens niets buitgemaakt. Ze zijn dan ook na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Het Openbaar Ministerie beslist later over welke straf de twee jongens krijgen. Voor één van de twee verdachten is het niet de eerste keer dat hij in de boeien werd geslagen. Eerder vorige week werd hij ook al aangehouden voor hetzelfde vergrijp.

Toename

Er worden de laatste tijd steeds meer auto-inbraken in Ter Apel gemeld. ‘Golf auto-inbraken in Ter Apel’ zo kopte Hart van Nederland maandag. Volgens de lokale politie zou het gaan om een kleine toename. ‘We zien daar een lichte toename van het aantal diefstallen uit auto’s sinds begin mei’, zegt een politiewoordvoerder tegenover RTV Noord. ‘Het gaat om een tiental keren. Een jaar eerder waren het in dezelfde periode drie gevallen.’

Overigens bleken de auto’s lang niet altijd afgesloten. Vaak bleef het bij een poging, zegt de politiewoordvoerder: ‘Van schade is meestal geen sprake. Er is wel een e-reader buitgemaakt. Maar in een ander geval hebben ze geld laten liggen. Het is niet duidelijk waarom.’

 

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.