Direct naar de inhoud.

Kermisfamilie uit Wildervank gaat demonstreren

Foto: Peter Panneman

WILDERVANK/DEN HAAG – Kermisgezinnen uit het hele land trekken donderdag met hun transporten naar het Malieveld in Den Haag. Zo ook het kermisgezin Martin en Saskia Veen uit Wildervank. Hun zweefmolen en Wildervankster gebakkraam staan al maanden stil zonder perspectief dat ze weer open mogen.

Alles stond eind maart klaar voor vertrek naar hun eerste kermis. Net voor vertrek werden ze door de overheid gesloten i.v.m. het coronavirus. Hier hadden ze alle begrip voor, de gezondheid staat immers voorop.

“Nu alle maatregelen versoepelen zien wij dat scholen weer open zijn en de horeca een start heeft kunnen maken. Maar ook pretparken en bijvoorbeeld de zwarte markt mogen weer bezoekers ontvangen. Dan is het wel heel scheef dat een kermis dit niet kan of mag. We hebben wel wat steun gehad maar dat was een druppel op een gloeiende plaat en dekt bij lange na niet de kosten”, aldus Martin Veen.

De brancheorganisaties hebben meerdere malen contact gezocht met het ministerie maar tot op heden, en 4 maanden verder, zonder respons. Kermis is cultuur maar in Den Haag staan ze onder het rijtje evenementen en die zijn tot 1 september (of tot dat er een vaccin is) verboden.

“Wij kunnen niet wachten tot 1 september. Dan is het seizoen voorbij en een vaccin kan nog wel jaren duren. Kermis is niet zomaar een beroep, het is ons leven. Wij kunnen niets anders. Het zijn allemaal familiebedrijven die al generaties ver teruggaan. Het voortbestaan van deze families en de Nederlandse kermissen hangt aan een zijden draadje: 1,5 meter boven de afgrond”, aldus Veen.

Ze hopen met hun actie dat ze weer open mogen met hun attracties of dat ze passende steun krijgen en dat ze gehoord worden, aldus Martin Veen voor vertrek naar Den Haag.

(Bron: Peter Panneman)

2 reacties op “Kermisfamilie uit Wildervank gaat demonstreren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-