Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ger Steenwijk gestopt na 40 jaar

Foto: Peter Panneman

VEENDAM – “Iedereen moet op 65-jarige leeftijd kunnen beslissen om te stoppen met werken”, dat zei de 65-jarige Ger Steenwijk van Steenwijks Schoenmakerij en Sleutelservice. Hij trok op zijn verjaardag (zaterdag 13 juni) de deur definitief achter zich dicht in het Veendammer winkelcentrum Autorama.

Hiermee was Steenwijk ook de langstzittende ondernemer in het winkelcentrum. In verband met dit feit ontving Ger aan het begin van zijn laatste werkdag een grote taart en vele cadeaus. Harry Schreuder en Gert Westerman kwamen namens de winkeliersvereniging langs met bloemen en een BBQ pakket voor het hele gezin.

De schoenmakerij zit al sinds 1790 in de familie Steenwijk en is telkens van vader op zoon overgegaan. Ger heeft 2 broers die ook allebei actief zijn in deze branche. Naast de reparatie van schoenen had Ger ook een sleutelservice en werd het assortiment in de jaren 90 uitgebreid met de verkoop van tassen en portemonnees. Steenwijk heeft het werk altijd met veel plezier gedaan en mocht altijd graag met de klanten omgaan.

Ger Steenwijk was tevens huismeester voor de Autorama winkeliers en hij heeft het stokje overgedragen aan Gert Westerman.

(Bron: Peter Panneman)

Foto: Peter Panneman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.