Direct naar de inhoud.

Coronaversoepelingen van 15 juni

  • door:
  • op:

REGIO – De laatste tijd worden de coronamaatregelen steeds meer en sneller achter elkaar versoepeld. Op 15 juno, vandaag, vond er weer een versoepeling plaats. Voor en overzicht van alle versoepelingen kunt u het bericht verder lezen.

Sanitaire voorzieningen

Twee weken eerder da gepland gaan de sanitaire voorzieningen op campings open. De campingbranche heeft er hard voor gevochten om toch eerder open te mogen. De reden waarom ze nu toch eerder open mogen, is omdat toeristen uit een aantal landen weer welkom zijn in Nederland.

Onderwijs

Op 8 juni waren de eerste versoepelingen voor het onderwijs ingegaan. Een week later mogen ook MBO-, HBO- en universitaire studenten de scholen weer binnen. De eerste activiteiten op scholen zijn toetsing, tentamens, praktijklessen en de begeleiding van kwetsbare studenten. De studenten mogen tussen 10 uur en 15 uur aanwezig zijn óf na 20 uur. Dat is om de drukte in de spits te mijden.

Verpleeghuizen

Bewoners van verpleeghuizen mogen weer meer bezoek ontvangen. Ze mogen in plaats van één, weer meerdere bezoekers ontvangen. De versoepeling geldt niet voor verpleeghuizen die niet coronavrij zijn. In de persconferentie van 3 juni gaf minister De Jonge aan dat de bewoners zich enorm eenzaam voelden en dat het bijna niet meer vol te houden was.

Buitenlandse reizen

Zoals hierboven al gemeld, gaan ze grenzen van ons land weer open. Het reisadvies naar landen kunnen gewijzigd zijn, of nog worden, van oranje naar geel. Code geel betekent dat je wel mag reizen, maar wel moet oppassen voor de risico’s. Onderstaande landen zijn nu verandert naar code geel.

België IJsland Litouwen Tsjechië
Bulgarije  Italië Luxemburg Zwitserland
Duitsland Kroatië Polen
Estland Letland Portugal
Frankrijk Liechtenstein Slovenië

Bron: nederlandwereldwijd.nl

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal