Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Parkheem: “Blij om elkaar weer te zien.”

STADSKANAAL/VEENDAM –  (Verslag) Versoepeling bezoekersregeling Parkheem. Op woensdag 3 juni kon Aletta Huizing weer voor het eerst bij haar vader op bezoek in Parkheem. Dit zonder dat ze gescheiden werden door een raam. Vanaf eind mei mogen bewoners van het woonzorgcentrum Parkheem, een woonzorglocatie van Zorggroep Meander, weer bezoek ontvangen. Voorwaarden is dat de bewoners één bezoeker tegelijk ontvangen in hun kamer.

Weer op bezoek

De afgelopen maanden waren best lastig voor Aletta Huizing: “Het was natuurlijk niet leuk dat we niet meer bij mijn vader mochten komen. Ik kom normaal gesproken dagelijks even bij mijn vader op bezoek en dat kon niet meer.” Ondanks dat het best moeilijk was, geeft Aletta aan dat de familie wel reëel was dat de situatie beter was voor de gezondheid van niet alleen de heer Huizing, maar ook van zijn medebewoners. De heer Huizing is erg blij dat hij nu weer  één dochter regelmatig kan zien. De andere dochter spreekt en ziet hij via een zogenaamde spreek-luisterverbinding.

Tot nu toe contact via spreek-luisterverbindingen

In april was, na het opschorten van bezoek,  gelukkig al een creatieve oplossing gevonden om elkaar wel te blijven zien en spreken. Bij verschillende locaties van Zorggroep Meander was het voor bewoners weer mogelijk om op afstand bezoek te ontvangen. Via een spreek-luisterverbinding praten bewoners en bezoekers met elkaar. De bewoner en bezoeker zitten in een aparte ruimte met een scheiding van glas. Aan beide zijden van het glas staat een microfoon, zodat de bewoner en bezoeker met elkaar kunnen praten. “Voor sommigen was het een emotioneel weerzien”, vertelt Anneke Meijer, Eerst Verantwoordelijk Verzorgende bij Zorggroep Meander. “We houden deze  spreekmogelijkheden ook de komende tijd in gebruik, in afwachting van de verdere versoepeling van de bezoekersregeling.”  

Parkheem is een locatie van Zorggroep Meander. Zorggroep Meander biedt ouderenzorg in de gemeenten Veendam, Midden-Groningen, Pekela, Stadskanaal en Westerwolde. Daarbinnen zijn er vier woonservicecentra (A-Horst, Bolderbörg, Kloosterheerd en Breehorn) en vier woonzorgcentra (Borg Westerwolde, Heggerank, Parkheem en Veenkade).

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.