Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Rechtbank laat van wapenbezit verdachte Knoalster vrij

Foto: RTV1/Marc Dol

STADSKANAAL/GRONINGEN – De 55-jarige man, die afgelopen zaterdag werd aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit, is weer op vrije voeten gesteld. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste dinsdag bij de voorgeleiding dat de man zou blijven vastzitten, maar de rechter-commissaris bepaalde dat de man nog diezelfde dag om 15.00 uur moest worden vrijgelaten.

Beroep

Een woordvoerder van het OM kon nog niet vertellen waarom de Knoalster op vrije voeten is gesteld. De rechtbank Noord-Nederland kon geen toelichting geven omdat een zitting van de rechter-commissaris besloten is.

De officier van justitie heeft beroep aangetekend tegen de vrijlating, deze dient waarschijnlijk deze week nog.

Wapenbezit

De 55-jarige verdachte werd afgelopen zaterdag, na een anonieme tip, door een politieteam aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. In de woning en tattooshop van de man werden tientallen wapens aangetroffen waaronder enkele revolvers, jachtgeweren, verschillende soorten munitie, een kruisboog en een oefengranaat. Alle wapens, behalve de kruisboog, zijn in beslag genomen.

Ook de 55-jarige vrouw van de man werd zaterdag aangehouden. Ook zij werd dinsdag vrijgelaten maar werd niet voorgeleid. Volgens het OM blijven zowel de man als de vrouw verdachten in de zaak.

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.