Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeenteraad geeft statement over voetbal in 2e Exloërmond af

Gemeentehuis B-O in Exloo

EXLOO – De gemeenteraad van Borger-Odoorn onderschrijft unaniem de volgende verklaring:

,,De afgelopen weken en dagen hebben wij als raad intensief stil gestaan bij de consequenties van de motie van 17 oktober 2019 inzake 2e Exloërmond en dan specifiek voor het voetballen. De gemeenteraad wil zijn teleurstelling uitspreken dat de uiteindelijke uitkomst van de motie is dat de voetbalvelden het komende seizoen niet kunnen worden verhuurd aan de bestaande verenigingen. Terwijl wij juist het voetballen voor iedereen mogelijk willen maken en dan met name voor de jeugd.

De huidige verenigingen zijn echter niet in staat gebleken om op basis van redelijke uitgangspunten samen een model te vinden om het voetballen in 2e Exloërmond mogelijk te maken. Hoewel we dit niet voor ogen hadden bij het opstellen van de motie in oktober 2019 om optie 3 uit te voeren worden de velden het komende seizoen niet verhuurd aan de bestaande voetbalverenigingen. Na nader beraad en inwinning van adviezen zijn wij als voltallige raad tot de conclusie gekomen dat er op dit moment geen andere mogelijkheid is. Wij vragen het college om maximale inspanning om het voetbal voor de Jeugd en het G voetbal voor het komende seizoen te behouden. Graag ontvangen wij een reactie van het college hierop.”

Het college van de gemeente gaf vervolgens onderstaande reactie:

“Net als de gemeenteraad is ook het college erg teleurgesteld dat, ondanks de inspanningen van voetballiefhebbers en velen uit de gemeenschap van 2e Exloërmond en ondanks meerdere bemiddelingspogingen, er telkens weer factoren waren die een echte oplossing in de weg zaten. Dit voelt als verlies voor iedereen. Maar het college onderschrijft dat er op dit moment geen andere mogelijkheid is dan die de raad aangeeft.

In de verklaring zit de oproep aan het college om zich maximaal in te spannen om het voetbal voor de jeugd en het G-voetbal voor het komende seizoen te behouden. Het college hecht veel belang aan een gezonde levensstijl en vanuit dat beleid gaan we invulling proberen te geven aan de oproep. En wel op zo’n manier dat we recht doen aan de motie en de verklaring van de raad.”

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.