Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Mojo kritisch over samenwerking met festival Johan Derksen

Bron: RTV Drenthe

GROLLOO – Concertorganisatie Mojo Concerts gaat kritisch kijken naar de samenwerking met Johan Derksen en zijn Bluesfestival. Mojo regelt de programmering voor het Holland International Blues Festival in Grolloo, waar Derksen mede-organisator van is. Zelf is Derksen niet onder de indruk.

De reden hiervoor zijn uitspraken van Derksen afgelopen maandag in het programma Veronica Inside. Hij vergeleek toen rapper Akwasi met zwarte piet. Meerdere sponsoren van het programma, waaronder TOTO en Bavaria, distantiëren zich van de uitspraken. Onder andere Albert Heijn heeft gezegd vooralsnog geen reclametijd meer te willen rondom het programma.

Social media

“Ook wij hebben kennisgenomen van de uitspraken van Johan Derksen. Voor de organisatie van Holland International Blues Festival doen wij de programmering en een deel van de productie. We zijn ons aan het beraden op onze positie en treden in overleg met de festivalorganisator”, schrijft MOJO op social media. Het bedrijf laat weten “op geen enkele manier racisme en discriminatie te accepteren”. “Daar waar we kunnen, zullen we er ook actief tegen optreden.”

Politiek correct

Derksen zegt zich niet druk te maken, zo laat hij weten aan RTV Drenthe. “Het is niet hun festival, wij huren hen in. Zij kunnen mij er niet uitgooien, ik hen wel.” Volgens Derksen wil Mojo vooral politiek correct overkomen. “Hoewel je zou denken dat ze nu wel andere problemen aan hun hoofd hebben.”

Mojo heeft Derksen niet rechtstreeks benaderd om het over zijn uitspraken te hebben. “Ze hebben me per mail laten weten dat ze met een persbericht naar buiten komen. Prima.” Hoe het met het bluesfestival verder moet als Mojo eruit stapt, wil hij nog niet nadenken. “Ik heb geen idee. Bovendien: we organiseren dit met zijn drieën. Voorlopig zie ik het als een berichtje voor de bühne.”

De iconische sigaarrokende blues fan blijft achter zijn uitspraak staan; “Als je je oren laten hangen naar anderen wordt je de mond gesnoerd. Niemand hoeft mijn grappen leuk te vinden, maar ik laat me niet monddood maken.”

2021

Door de coronacrisis ging het bluesfestival in Grolloo dit jaar niet door. De vijfde editie staat gepland voor 10 tot en met 12 juni 2021.

 

Bron: RTV Drenthe

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.