Direct naar de inhoud.

Wildervanksterdallen nu helemaal 60 km

  • door:
  • op:
ingezonden foto

WILDERVANKSTERDALLEN – De 60 km-zone die voor een gedeelte voor Wildervanksterdallen gold is nu uitgebreid voor het gehele traject door Wildervanksterdallen van Wildervank naar Stadskanaal. 80 km per uur rijden is hier niet meer toegestaan.

Een grote meerderheid van de inwoners heeft een handtekening gezet onder een petitie die is aangeboden aan de verantwoordelijke wethouders van Veendam en Stadskanaal.

Er wordt in de petitie aan de gemeenten gevraagd de verkeersdrukte – vooral tijdens de spits – te beperken en maatregelen te nemen om de rijsnelheid te verminderen. De verkeerssituatie leidt tot overlast en wordt als erg onveilig ervaren, niet alleen voor de bewoners, maar ook voor wandelaars en de vele fietsers. De weg is erg smal en niet bedoeld voor doorgaand verkeer. Ook vindt men de driesprong bij de sauna niet veilig.

Geen snelheidswinst door Wildervanksterdallen

“Het is volstrekt onbegrijpelijk dat automobilisten deze route nemen. Met Google-Maps wordt dat heel duidelijk. Vanuit Veendam levert de route over de N366 langs Alteveer bijna vijf minuten tijdwinst op en rijd je vanuit Wildervank langs het kanaal naar Stadskanaal, dan is dat minstens een minuut sneller. Als je hier achter een tractor zit, dan duurt het nog veel langer. En die kans is groot, want er is veel landbouwverkeer. Bovendien moet je bij elke tegenligger de berm in. Het is een hardnekkig misverstand bij veel mensen dat het hierlangs sneller zou gaan”, aldus de initiatiefnemers Dolf en Helena Houwing.

Snelheidscontroles

“We zullen afwachten welk effect het uitbreiden van de 60 km-zone heeft. Binnenkort is er contact met de politie om snelheidscontroles uit te voeren. Binnen een jaar gaat de gemeente Veendam weer de snelheid en de verkeersdrukte meten. Afhankelijk daarvan zullen we ons als bewoners beraden op verdere actie.”

(ingezonden)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal