Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bondscoach Sarina Wiegman verrast VV Nieuw-Buinen

F: WB Tukker

NIEUW-BUINEN – Dinsdagavond 23 juni werd voetbalclub V.V. Nieuw Buinen, in een online bijeenkomst met andere clubs, verrast door bondscoach Sarina Wiegman. De bondscoach van de OranjeLeeuwinnen, en sinds 14 februari 2020 ambassadeur meiden- en vrouwenvoetbal, kondigde samen met Steven Sedee (ING) aan dat de voetbalclub een driejarig sponsorcontract krijgt van ING. De voetbalclub krijgt dat contract, omdat zij een plan van aanpak hadden ingeleverd om het meiden- en damesvoetbal naar een hoger niveau te trekken. Op basis van dat voorstel heeft de jury de club samen met 59 andere clubs geselecteerd.

Bestuurslid Erik Bos geeft aan dat hij het een geweldige en sympathieke manier vond om dit goede nieuws te horen. ”Met het sponsorgeld gaan wij onder andere zorgen voor een groei in het aantal meiden- en vrouwen teams. We streven naar één team per leeftijdscategorie en willen we promotie van de dames 1 naar de 4e klasse. Ook willen we meer gediplomeerde vrouwelijke trainers en meer vrouwelijke vrijwilligers binnen onze club”.

“Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. Ik ben trots te zien dat er zoveel clubs de inspiratie en motivatie hebben om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Zo kunnen we met elkaar grote stappen maken” geeft de bondscoach aan.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.