Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Sint Centrale Veendam heeft nieuw onderkomen

Archieffoto intocht Veendam – F: Peter Panneman

VEENDAM – De Sintcentrale heeft per direct een nieuw onderkomen gevonden bij het muziekgebouw van Voorwaarts in de Schipperstraat. De Sintcentrale Veendam heeft tijdens de zomerse temperaturen alle spullen van de Sint en zijn pieten ingepakt en inmiddels is het nieuwe onderkomen van de Sinterklaas stichting zo goed als gereed.

Terwijl de eerste tropische dagen van 2020 zich inmiddels hebben laten zien, is er heel hard gewerkt door zowel de leden van Muziekvereniging Voorwaarts, als de vrijwilligers van de stichting Sintcentrale om de organisatie van de Sinterklaas festiviteiten te huisvesten in het pand aan de Schippersstraat in Veendam. Het huurcontract met de gemeente Veendam voor het winterverblijf van de Sint in het Julianapark mocht niet worden verlengd, waardoor de organisatie uit Veendam dreigde te verdwijnen. Toen dit nieuws in februari bekend werd ontstond er al snel contact tussen leden van beide organisaties, waarna de bestuursleden samen zijn gekomen en er al snel een klik bleek.
In het gebouw van de muziekvereniging bleek ruimte om de vele materialen te huisvesten van de Sint, en bleken de agenda’s elkaar niet te dwarsbomen, waardoor een verhuizing naar het Voorwaarts muziekgebouw een prima optie werd. Ieder heeft eigen ruimtes voor hun eigen doeleinden, en delen gezamenlijk een keuken en kantine. Ook bleek al dat zowel de Voorwaarts leden als de Sintcentrale vrijwilligers niet bang zijn de handen uit de mouwen te steken, waardoor er ook mooie samenwerkingen kunnen ontstaan in bijvoorbeeld het onderhoud van het pand en de buitenruimtes.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.