Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vijf jaar cel voor Knoalster drugshandelaars

Bron: Videostill RTV Noord

STADSKANAAL/BOEDAPEST – Drugsatleet Roelf B. (22) en jeugdvriend Gertjan N. (23) uit Stadskanaal zijn maandagmiddag door de rechter in Boedapest veroordeeld voor 5 jaar cel vanwege drugshandel op het Hongaarse festival Sziget. Daar werden ze vorig jaar augustus betrapt terwijl ze drugs met een straatwaarde van een slordige 300.000 euro verkochten vanuit hun tent op het festivalterrein.

Schuld

Maandagochtend bekenden de twee jeugdvrienden al dat ze schuldig waren. De jongens aanvaardden een strafvoorstel voor respectievelijk acht en tien jaar van het Openbaar Ministerie. De rechter vonniste maandagmiddag lager. Ze kunnen na twee derde van hun straf om vrijlating vragen, aldus de rechter. Daarna mogen ze vier jaar lang het land Hongarije niet in.

Sziget

In augustus 2019 werden de twee jongens uit Stadskanaal betrapt tijdens het verkopen van drugs op het muziekfestival Sziget. De politie vond toen circa 2700 xtc-pillen en bijna 20 kilo aan joints. Ook hadden ze 5000 gedrukte prijslijsten met daarop hun telefoonnummers. Hongaarse media spraken destijds van ‘de grootste drugsvangst ooit’.

Voorarrest

Hoe lang de twee jongens uit Stadskanaal precies vast blijven zitten is nog niet zeker. Hun voorarrest van bijna een jaar wordt nog van de vijf opgelegde jaren afgetrokken. Daarbij kunnen ze na twee derde van hun straf om vrijlating vragen. Dat zou dan over circa 2,5 jaar gedaan worden.

Het OM kan nog in beroep gaan tegen het vonnis.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.