Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Boeren protesteren langs N366 bij Stadskanaal

Rechten: Marc Dol/RTV1

STADSKANAAL – Langs de N366 aan de Parallelweg in Stadskanaal hebben boeren zich opgesteld met hun tractoren om actie te voeren. Ze protesteren tegen de voermaatregelen van het ministerie voor Landbouw en het verbod om met trekkers actie te voeren.

Op verschillende plekken in de provincie Groningen worden vrijdag acties gevoerd door de boeren. Vanmiddag om 15:00 uur organiseren ze een persmoment om hun standpunt nogmaals te verduidelijken.

Voermaatregelen

De protesten van de boeren begonnen afgelopen maand tegen de voermaatregelen van het ministerie van Landbouw. Die maatregelen houden in dat de maximale hoeveelheid ruw eiwit in krachtvoer voor melkvee wordt vanaf september begrensd in het kader van stikstofreductie.

Na verschillende protesten door heel Nederland werd het protesteren met trekkers verboden door de verschillende veiligheidsregio’s. De boeren waren het hier niet mee eens en spanden een kort geding aan om het verbod op te heffen. De rechter gaf echter de boeren ongelijk en het verbod bleef staan.

Rechten: Marc Dol/RTV1

Rechten: Marc Dol/RTV1

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.