Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zorgen om verdrinkingen bij asielzoekers; ‘Nieuwe drama’s voorkomen’

TER APEL – Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en vluchtelingenorganisaties maken zich zorgen naar aanleiding van een aantal recente verdrinkingen bij asielzoekers. Zo kwam vorige maand een 16-jarige jongen om het leven in zwemplas Moekesgat bij Ter Apel.

Om zwemdoden onder vreemdelingen tegen te gaan, komen betrokken instanties nu met verschillende plannen. Dat meldt De Telegraaf. Zo kwam Reddingsbrigade Nederland vrijdag met twee extra posters voor bij zwemwater in het Arabisch.

‘Nieuwe drama’s voorkomen’

‘Het wordt nu hoog tijd voor concrete resultaten. We hopen dat die deze zomer al zichtbaar zijn zodat nieuwe drama’s kunnen worden voorkomen’, zegt Vluchtelingenwerk tegen de krant.

Moekesgat

Afgelopen 12 juni verdronk een 16-jarige asielzoeker toen hij aan het zwemmen was in de waterplas bij Moekesgat in Ter Apel. Hulpdiensten kregen die dag rond vijf uur ’s middags een oproep voor een melding van een drenkeling. Brandweer, politie en ambulance rukten massaal uit en startten een zoektocht. De drenkeling werd uiteindelijk door twee duikers na ongeveer een halfuur gevonden en aan wal gebracht. Reanimatie mocht helaas niet meer baten en het slachtoffer overleed even voor zes uur.

 

Bron: RTV Noord

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.