Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Centrum Stadskanaal goede uitstraling, wel verbeterpunten

F: Google Streetview

STADSKANAAL – De winkels in het winkelcentrum van Stadskanaal hebben een goede uitstraling, al zijn er nog wel wat verbeterpuntjes mogelijk. Dat blijkt uit een winkelscan die het adviesbureau Broekhuis Rijs & De Gier heeft uitgevoerd in opdracht van van de Centrum Winkeliers Stadskanaal (CWS). De resultaten zijn op woensdagavond 1 juli gepresenteerd tijdens een druk bezochte ondernemersbijeenkomst in FOX Nightlife.

Kritische Blik

Tijdens een winkelscan wordt goed gekeken naar alle kwaliteiten van een winkel. De winkel wordt krijgt een score op onder andere de uitstraling, het aanbod en de service. “Na een warm welkom door Jeroen van Broekhoven van FOX heeft Bert Broekhuis een presentatie gegeven met alle conclusies van de winkelscan. Deze is gehouden als onderdeel van de Centrumvernieuwing Stadskanaal die momenteel gaande is, om te bekijken wat de uitstraling van de winkels is en wat ze al dan niet toevoegen. We hebben dit Broekhuis Rijs & De Gier gevraagd om eens een kritische blik te werpen op ons centrum en wat er beter kan’’, aldus CWS-bestuurslid Anne-Marchien Venekamp. ,,Ook is er gekeken hoe we het online doen, dus qua website en sociale media.’’

Boost voor ondernemerschap

De winkels zijn goed uit de bus gekomen tijden de scan. Alle winkeliers hebben een individueel rapport overhandigd gekregen met daarin tips en tricks om de uitstraling van hun bedrijf nog meer te optimaliseren. ,,Hier kunnen we op een positieve manier mee aan de slag. Dat was ook te merken tijdens de avond: je merkte dat er meer saamhorigheid is, het geeft een boost voor het ondernemerschap en we kunnen deze informatie gebruiken als basis voor een nog te ontwikkelen marketingplan voor het winkelcentrum. Het biedt hoop voor de toekomst en geeft positiviteit en vertrouwen in het fysiek winkelen.’’ Verder is besloten om collectief interne cursussen op het gebied van sociale media te gaan volgen, om ook daar nog een slag in te slaan.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

13 Reacties op “Centrum Stadskanaal goede uitstraling, wel verbeterpunten

 1. Er is amper een noemenswaardig verschil. Het kruispunt bij de jumbo is levensgevaarlijk geworden en de “speeltuin” tussen l’europe en goud is een lachertje. Laten ze eens investeren in een haven, eet en drinkgelegenheden daar rondom. Daarnaast is het groenonderhoud rondom het centrum ook zeer treurig momenteel.

 2. Yvonne langenburg

  Hallo waar ik ,en een heleboel mensen zich aan ergeren is almaal mensen die aan het fietsen zijn bij de winkels , je word als ware bijna aangereden door fietsend mensen, ga het gewoon verbieden om met de fiets bij de winkels te komen voorál bij de Hema enz, het lijkt ook niet . En dat stukje waar marskramer heeft gezeten naar de overdekte passage mag ook wel eens opgeknapt worden , het stinkt daar ,en er is daar altijd vies ,het is daar geen kijk om daar te lopen. Gr

 3. Geef het geld uit voor beter riolering van fietspaden vooral richting noord

 4. marinus orsel

  Hoe moet gemeente Stadskanaal nu alles betalen hebben ja 8 miljoen te kort laten ze het geld maar beter besteden aan verbetering van de bestrating en groenverzining dan krijgen de gemeente belasting betalers wat van hun geld terug het belastinggeld wordt verkeerd besteed

 5. marinus orsel

  O ja en laten ze de Hooftstraat afsluiten voor alle verkeer overdag van 8 tot 21uur s,avonds nu is het veel gevaarlijk voor de fietsers er gaat ook te veel vrachtverkeer over de Hooftstraat laten ze daar naar kijken

 6. Los van alle verbeteringen wat veel geld heeft gekost
  blijft een grote ergenis de fietsers. Wanneer wordt er eens opgetreden tegen fietsers en dan bedoel ik zowel jong als oud die door de voetgangerszone rijden. Bij de Jumbo en t.o. de Hema en niet te vergeten de zone bij de Op is Op winkel. Als je onbezorgd wilt winkelen pak dan deze fietsers eens aan . Geen waarschuwing meteen een bon en blijf regelmatig controleren dan kan het een stuk prettiger winkelen worden.

 7. We liepen zondag door het centrum , wat een smerige winkel straat van erka tot ter borg.Bah

 8. Marga van Staveren

  Prima winkelaanbod. Ik mis samenhang in de straten, maar dat zal zo gegroeid zijn. Verder vind ik de nieuwe Navolaan er uitzien als een oude trambaan en de nieuwe kruizing naar de Jumbo rommelig, onlogisch en onoverzichtelijk. Wie bedenkt zoiets? Het verwaarloosde stadsgroen en het onkruid tussen de bestrating is me een doorn in ’t oog. En dat terwijl het er altijd zo goed heeft uitgezien.

 9. Wat toch weer veel gezellige reacties uit Westerwolde en Musselkanaal.

 10. Fietsers over voetpad en ze trekken er niks van aan als je er wat van zacht laat de handhaving maar meer optreden misschien helpt het

 11. Fietsers over voetpad en ze trekken er niks van aan als je er wat van zecht krijg je een grote mond toe de handhaving maar meer optreden misschien helpt het

 12. Grietje van der Sluis

  Van de Italiaanse hijskraan tot de Hoofdstraat mag gefietst worden er staan geen borden, maar ik vind het belachelijk erg gevaarlijk de rotonde bij de Jumbo zelfde verhaal en wat te denken bij de Willebrord school wie zou dit bedacht hebben.?

 13. Fietsers over voetpaden ja dat is een ramp. Kruispunt bij de jumbo levensgevaarlijk. Het 1 richting richting babbelaar van beide kanten waardeloos. Centrum autovrij vooral aan de voorkant. Direct voor. Verder meer mogelijkheid voor eettentjes die langer open mogen vooral in de zomer maanden en wil je boten enz trekken in stadskanaal zul je ook in de avond en op zaterdag en zondagen meer zullen moeten organiseren voor deze vakantiegasten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.