Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veendammer erotiekbedrijf breidt uit met 2 extra hallen

f: RTV Drenthe

VEENDAM – EDC Retail B.V., de groothandel in erotische producten, is weer aan uitbreiding toe. Het Veendammer bedrijf laat twee extra opslaghallen bijbouwen en verwacht nog eens 35 extra werknemers in dienst te nemen. De gezamenlijke oppervlakte van de twee nieuwe hallen bedraagt drieduizend vierkante meter. Ook komt er een extra inpakmachine bij. Hiermee wordt de productiecapaciteit voor de wind. Met de uitbreiding is een investering van vier miljoen euro gemoeid.

De eerste hal meet 650 vierkante meter, wordt deze zomer gebouwd en moet in september gereed zijn. De tweede hal verrijst volgend jaar en krijgt een oppervlakte van 2.400 vierkante meter

Recordomzet

Het gaat EDC Retail de laatste jaren voor de wind. Vorig jaar behaalde het bedrijf van oprichter Eric Idema een recordomzet van ruim 33 miljoen euro. Toen kwamen veertig nieuwe medewerkers in dienst. Nu staat de volgende uitbreiding dus op stapel.

Productie tijdelijk stil

De uitbraak van de coronacrisis heeft de omzet verder omhooggestuwd, maar ook voor strubbelingen gezorgd. De aanvoer uit China, waar de producten van EDC Retail worden gemaakt, kwam een tijd lang vrijwel stil te liggen. Om voorbereid te zijn op een tweede coronagolf, wil het bedrijf extra voorraden aanleggen.

 

 

Bron: RTV Noord

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.