Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Verschuren voorgedragen door coalitiepartijen Stadskanaal

F: Gemeente Winsum

STADSKANAAL – De coalitiepartijen ChristenUnie, CDA en VVD dragen Marc Verschuren (1965) uit den Andel voor als vierde wethouder in het college van B&W, zodat het bestuur weer voltallig is. Verschuren was wethouder namens GroenLinks in de gemeente Winsum van 2014 tot de herindeling tot het Hogeland in 2019 en zal op persoonlijke titel toetreden tot het college van Stadskanaal.

Verschuren heeft meerdere bestuursfuncties vervuld, waaronder 11 jaren raadslidmaatschap. Tegenwoordig is hij actief als bestuurder en adviseur in zijn eigen bedrijf en verschillende zorg- en armoedebestrijdingsstichtingen. “Ik heb grote passie voor het lokale openbaar bestuur, en zie er naar uit om mijn kennis en ervaring in te zetten in Stadskanaal,” aldus Verschuren.

Bestuurder met ervaring op het sociale domein

Na het vertrek van wethouder Veenstra uit het college en de SP uit de coalitie zijn de overgebleven partijen in gesprek gegaan met alle partijen over de wijze waarop het bestuur van Stadskanaal vorm zou moeten krijgen. Dat heeft geresulteerd in het voortgaan van de overgebleven partijen in de coalitie en de zoektocht naar een 4e wethouder. Na consultatie van alle partijen in de raad en gesprekken met een aantal kandidaten is de keus gevallen op Verschuren. “We gingen op zoek naar een goede bestuurder, waarbij voor ons de politieke kleur ondergeschikt was. Met Marc hebben we een kundige wethouder, ook met recente ervaring op het Sociale Domein weten te vinden,” aldus VVD-fractievoorzitter Hans Klopstra namens de coalitiepartijen.

Ook geeft Klopstra aan bij RTV Noord dat hij niet bang is voor de neutraliteit van Verschuren. ‘We hebben het goed doorgesproken en we hebben geen ruimte om partijpolitieke nuances aan te brengen vanwege bezuinigingen. Bovendien hebben we gewoon een coalitieakkoord liggen waar hij zich aan moet conformeren. Het GroenLinkse in hem zal in Stadskanaal geen overhand krijgen.’

Tijdens de eerstvolgende raadsvergadering op 31 augustus aanstaande zal de gemeenteraad worden voorgesteld tot benoeming over te gaan. Als de gehele gemeenteraad hiermee akkoord zou gaan is het college van B&W in twee maanden tijd weer voltallig.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.