Direct naar de inhoud.

Hollands zomerweer met 30 graden als uitschieter

  • door:
  • op:
Nederlands zomerweer

WEERONLINE – Het weerbericht voor de zomervakantie is duidelijk. Komende dagen is het zeer zonnig en vrijdag wordt het op veel plaatsen tropisch warm. Daarna daalt de middagtemperatuur naar normale waarden van 20-23 graden en kunnen af en toe buien ontstaan. In de tweede helft van volgende week blijft het wat vaker droog en wordt het mogelijk warmer.

Het wisselvallige weer van de afgelopen weken zet zich na het weekend voort. Komende week hebben alle regio’s vrij en is het Nederlands zomerweer. Er is een mix van zon, wolken en daarbij kunnen dagelijks een paar buien ontstaan. Op sommige dagen blijft het geheel droog en is het wat zonniger.
De middagtemperatuur ligt vaak tussen 20 en 23 graden en op wat zonnigere dagen kan het in het binnenland met 25-26 graden zomers warm worden. Voor de tijd van het jaar zijn dit hele normale waarden en voor warmteliefhebbers valt dit misschien wat tegen. Toch is het prima weer om buiten te zijn. Later volgende week neemt de kans op geheel droge dagen toe en wordt ook de kans op zomerse maxima groter.
Tropische vrijdag
Komende twee dagen kunnen we veel zon verwachten en gaat de temperatuur met stappen omhoog. Vrijdag wordt een tropisch warme zomerdag met veel zon en op grote schaal maxima van 30-32 graden. In het zuiden kan het lokaal zelfs 35 graden worden. In het noorden van het land wordt het niet tropisch, maar met 27-29 graden is het wel hoogzomers. Deze dag is dan ook de beste en voorlopig de enige echte stranddag.
Eerste tropische dag zomervakantie
Deze zomervakantie is het tot nu toe nergens 30 graden geworden. Wel werd het afgelopen maandag in het zuiden plaatselijk 29 graden. Vrijdag wordt dus voorlopig de warmste dag van de zomervakantie en de tweede officiële tropische dag van het jaar. De eerste officiële tropische dag van 2020 beleefden we op 26 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-