Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Discobaas op de landelijke tv

Jeroen van Broekoven op RTL4 – (eigen foto)

STADSKANAAL/HILVERSUM –  Jeroen van Broekhoven, de eigenaar van FOX Nightlife in Stadskanaal, staat met de rug tegen de muur. Het coronavirus en de strenge maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen is funest voor zijn club. Discotheek Fox is nu al bijna zes maanden dicht. De clubeigenaar vreest het ergste en dreigt financieel kopje onder te gaan. Vrijdagavond deed hij zijn verhaal in het 19.30 uur journaal van RTL 4.

Stappenplan

Van Broekhoven trok eerder met een aantal andere clubeigenaren naar Den Haag om een stappenplan te overhandigen. Een plan dat er voor moest zorgen dat er weer wat inkomen op de plank kwam. In Amsterdam had hij hierover een gesprek met de inmiddels bekende viroloog Menno de Jong. Het plan moest inhouden dat de horecaclubs in het land wel weer feestjes voor jongeren tot 18 jaar mochten gaan organiseren. De clubeigenaren waren ervan uitgegaan dat jongeren niet ziek worden van het Covid-19 virus. Helaas blijkt nu dat jongeren wel besmet raken en het virus door kunnen geven aan kwetsbare ouderen.

Steunpakket

Het steunpakket voor discotheken en dus ook voor Fox Nightlfe loopt nog tot 1 september. Van Broekhoven weet nu dat hij ook de komende maanden dicht zal moeten blijven en hoopt dat het kabinet het steunpakket zal voortzetten. Zonder hulp dreigt hij en zijn personeel anders kopje onder te gaan. “Mijn financiële buffers zijn op. Het water staat ons tot aan de lippen”, aldus van Broekhoven.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.