Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

De Treffer ’16 wint rechtszaak en mag de velden weer op

Bron: RTV Drenthe

2E EXLOËRMOND – De kogel is door de kerk, voetbalclub De Treffer ’16 uit 2e Exloërmond wint het kort geding tegen de gemeente Borger-Odoorn en mag weer gebruik maken van de voetbalvelden in het dorp. De gemeente moet binnen een week de velden en bijbehorende faciliteiten weer beschikbaar stellen aan De Treffers voor het komende voetbalseizoen.

Volgens de rechtbank heeft de gemeente niet de belangen van alle leden van de Treffer ’16 meegenomen in de beslissing om de club toegang tot de velden te ontzeggen.

Soap

Dit betekent een doorbraak in de voetbalsoap die zich al jaren in het kleine dorp afspeelt. Het begon allemaal in 2016 toen De Treffer ’16 werd opgericht op initiatief van jeugdbestuurders van de uit 1934 stammende voetbalclub TEVV. Binnen TEVV rommelde het al een tijdje, er was onder andere onenigheid over de financiën. De nieuwe club De Treffer ’16 huurde vanaf begin 2016 de velden van de gemeente. Zij waren daarmee de enige huurders want TEVV was inmiddels een slapende club geworden zonder spelers.

Fusie

Vanaf de oprichting van De Treffer ’16 botert het al niet tussen deze club en TEVV. De soap kreeg een nieuw hoofdstuk toen TEVV in 2019 aankondigde weer een nieuw elftal op poten te willen zetten en deze te willen laten spelen op de dezelfde velden als waar de Treffers speelden. De gemeente stelde daarop een fusie voor met een duidelijk rooster wie wanneer op de velden mocht spelen. Maar de rivaliserende clubs er samen maar niet uit.

In mei van dit jaar was de gemeente er klaar mee en trok de stekker uit het voetbal in het dorp 2e Exloërmond en ze gooiden de velden op slot.

De gemeente Borger-Odoorn gaat vanmiddag eerst in overleg en komen daarna met een reactie op de uitspraak. Ditzelfde geldt voor de het bestuur van De Treffer ’16.

 

 

Bron: RTV Drenthe

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.