Direct naar de inhoud.

Van Broekhoven stuurt minister president noodkreet namens nachthoreca

  • door:
  • op:
Jeroen van Broekhoven

STADSKANAAL – Premier Rutte, minister Wiebes en drie collega’s hebben een brief gekregen van Jeroen van Broekhoven, eigenaar van discotheek FOX Nightlife in Stadskanaal. Hij vertegenwoordigt de organisatie Nachtbelang. Nachtbelang behartigt de belangen van ongeveer honderd nachtclubs, 4500 bedrijven en 75.000 medewerkers in de nachthoreca. Nachtbelang is teleurgesteld over het uitblijven van duidelijkheid en perspectief voor de branche, die nog altijd de deuren gesloten moet houden.

Geen optimisme

Aanvankelijk was aangekondigd dat op 1 september discotheken en nachtclubs weer open konden, als de omstandigheden rond corona zich goed ontwikkelden. Maar Rutte zei dinsdagavond dat hij hier ‘niet optimistisch over is’.

Geen begrip

Van Broekhoven, die aan tafel zat in Noord Vandaag, zegt dat veel ondernemers radeloos zijn, maar ook teleurgesteld in de overheid: ‘Voor de grote groep getroffenen en de ellende die achter de situatie schuilgaat, is geen enkel begrip. Er wordt op geen enkele manier aangegeven waarom wij de uitzondering zijn en wanneer en hoe we eventueel wel open zouden mogen.’

Bij Van Broekhoven zelf heeft de onduidelijkheid veel impact op zijn bedrijf, maar ook op de thuissituatie: ‘Als het woord persconferentie valt, gaat mijn dochter huilend naar boven. Want daarna is papa helemaal van slag, en dus mama en het hele gezin ook.’

De sector heeft volgens hem een protocol opgesteld, waarin wordt geschetst hoe zij veilig kunnen heropenen met goede ventilatie, strikte hygiënemaatregelen en een gezondheidscheck. ‘Zaken die niet worden gewaarborgd tijdens de vele illegale feestjes die nu worden bezocht door jongeren. Wij roepen u op om samen met ons te werken aan een veilig perspectief voor de nachthoreca’.

De brief is hier te lezen

KHN: Water aan de lippen

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zegt dat het water horecaondernemers van ‘clubs en nightlife’ aan de lippen staat. Volgens een woordvoerster van de organisatie wordt nu geen enkel perspectief geboden en dreigt voor veel zaken een faillissement.

‘Om een verantwoorde heropening mogelijk te maken, heeft Nachtbelang op 1 juli een protocol en manifest bij het kabinet en Tweede Kamerleden ingediend en overhandigd. Net als in de luchtvaartbranche, zal de sector het risico op besmetting beperken door onder andere te zorgen voor juiste ventilatie, strikte hygiënemaatregelen en een gezondheidscheck’, zegt KHN.

‘Bovendien zijn betrokken bedrijven gewend te werken met crowdmanagement, een strikt deurbeleid en toezicht op gasten. Daarom weten zij bij uitstek hoe ze op een verantwoorde manier hun deuren kunnen openen’, stelt KHN.

 

 

 

 

Bron: RTV Noord



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal