Direct naar de inhoud.

Besmette asielzoekers gaan van Delfzijl naar Musselkanaal

  • door:
  • op:
Bron: Google Streetview

MUSSELKANAAL/DELFZIJL – Vijftig, met het coronavirus besmette, inwoners van het azc in Delfzijl worden tijdelijk in quarantaine geplaatst in het binnenkort te openen azc in Musselkanaal. Dit gebeurd op het advies van de GGD. Het gaat hierbij om een tijdelijke noodquarantaine- en isolatielocatie. Dit betekent dat de bewoners die in quarantaine zitten het terrein niet mogen verlaten. Er zullen daarom ook hekken om het azc in Musselkanaal geplaatst worden.

Verdere verspreiding tegengaan

Met de verhuizing wil de GGD de bewoners scheiden in de hoop zo de uitbraak in te dammen. Op de locatie in Delfzijl is dit een stuk lastiger. Het azc in Musselkanaal wordt komende woensdag officieel weer geopend. De noodquarantaine in Musselkanaal is tijdelijk en wordt uitsluitend voor de besmette bewoners van het azc uit Delfzijl gebruikt.

Delfzijl

Bij 29 inwoners van het azc in Delfzijl is besmetting met het coronavirus vastgesteld waarvan 11 personen inmiddels zijn hersteld. In totaal zijn 125 bewoners op het virus getest. De GGD monitort de situatie nauwlettend en heeft ook bij verschillende medewerkers van het azc in Delfzijl testen afgenomen. Geen van hen bleek besmet te zijn.

Alle 34 kinderen die in het azc in Delfzijl verblijven, gaan voorlopig niet naar school.

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal