Direct naar de inhoud.

Wildervanker moet cel in wegens belagen agent in Den Haag

F: Den Haag FM

WILDERVANK/DEN HAAG – Een 39-jarige man uit Wildervank is voor de supersnelrechter in Den Haag veroordeeld tot acht weken cel, waarvan vier voorwaardelijk. De Groninger belaagde afgelopen donderdag een agent tijdens rellen in Den Haag. In het centrum van de Hofstad was een demonstratie tegen coronamaatregelen. Toen de demonstranten van de politie te horen kregen dat zij niet naar het Binnenhof mochten, liep de situatie uit de hand.

Zo’n honderd mensen keerden zich tegen de politie. Tijdens de rellen probeerde een agent in burger op de Lange Vijverberg een relschopper te arresteren. Toen andere relschoppers dit doorkregen, belaagden zij de groep agenten, die zich uiteindelijk moest terugtrekken in een politiebusje.

De man uit Wildervank hoorde bij de groep relschoppers die zich op de agenten stortte. Toen de agenten zich terugtrokken, gooide de Groninger zand en grind in hun gezichten. De man werd gearresteerd en moest maandag voor de zogenoemde supersnelrechter verschijnen, die binnen drie tot zes dagen uitspraak doet in een zaak.

Bewakingsbeelden

‘Op de beelden is te zien hoe meerdere mensen slaan en schoppen in de richting van de agenten’, zei de officier van justitie. ‘Agenten die daar zijn om de veiligheid, rust en orde te bewaren. Zodat demonstraties goed kunnen verlopen. Agenten die respect verdienen. Uw gedrag was absoluut onacceptabel.’

Omstanders filmden het incident:

De Wildervanker had een steen in zijn rugtas tijdens zijn aanhouding. Dat maakt volgens de officier van justitie duidelijk dat de man erop uit was om te rellen. Zij eiste tien weken cel, waarvan vier weken voorwaardelijk. De uitspraak van de rechter was gelijk aan deze eis.

Ook een 45-jarige man uit Leidschendam stond terecht. Hij werd veroordeeld tot 150 uur taakstraf.

Bron: RTV Noord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-