Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Corona-testlocatie in Veendam geopend

Foto: Peter Panneman

VEENDAM – GGD Groningen heeft dinsdagmorgen om 11.00 uur de nieuwe testlocatie in Veendam geopend. Deze locatie aan de Schippersstraat 33 in Veendam is de eerste ‘drive through’-teststraat van Groningen. Voor de eerste dag waren maar liefst 45 aanmeldingen binnen gekomen en daarmee was deze dag volgeboekt. Bij vergelijkbare teststraten in andere delen van het land worden zo’n twintig mensen per uur getest. Daar werken ze in Veendam ook naartoe.

De Veendammer testlocatie is van maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Iedereen met klachten die passen bij het coronavirus kan zich laten testen. Wie zich wil laten testen, moet een afspraak maken. Op deze manier wil men de verkeersdruk tot een minimum beperken. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden.

Door veel mensen te testen, kan de GGD zien of het coronavirus zich verspreidt en kan direct bron- en contactonderzoek worden gedaan. Zonder klachten heeft het afnemen van een coronatest geen zin.

Een afspraak maken kan online via rijksoverheid.nl/coronatest of telefonisch via 0800 -1202. Kijk voor meer informatie op: rijksoverheid.nl/coronavirus of ggd.groningen.nl.

Lees ook: GGD Groningen opent corona-testlocatie in Veendam

 

Bron en foto’s: Peter Panneman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.