Direct naar de inhoud.

Vier nieuwe coronagevallen in noodopvang Musselkanaal

  • door:
  • op:
De voorkant van het AZC met hekken
F: RTV Noord

MUSSELKANAAL – Nog eens vier asielzoekers, die verblijven in het azc van Musselkanaal, zijn besmet met het coronavirus. Dat brengt het totaal aantal besmettingen binnen de noodopvang op 33. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Delfzijl

De asielzoekers die momenteel in het azc in Musselkanaal verblijven komen uit het azc van Delfzijl. Afgelopen zaterdag werd een groep van 45 bewoners overgebracht van Delfzijl naar Musselkanaal. Het gaat om asielzoekers die positief getest zijn of die samenleven met iemand die besmet is. Ze verblijven daar in quarantaine om zo het aantal besmettingen in het azc van Delfzijl in te dammen.

Hersteld

Volgens het COA zijn inmiddels al dertig mensen hersteld van het virus. Daardoor konden 26 bewoners vanuit Musselkanaal weer terug naar de opvang in Delfzijl. In het azc in de havenstad zelf zijn er geen nieuwe besmettingen bij gekomen.

Hekken

Over de verhuizing naar Musselkanaal was afgelopen weekend de nodige ophef. Inwoners van het dorp schrokken en waren ongerust. Vooral toen zondag bekend werd dat de beloofde hekken alleen om een deel van het azc stonden. Burgemeester Yvonne van Mastrigt van Stadskanaal trok hierna aan de bel en eiste veiligheidsmaatregelen om verdere besmettingen naar het dorp te voorkomen. Zo zijn er nu meer hekken om het gebouw en is er dag en nacht beveiliging.

De bewoners blijven uiterlijk tot maandag 8 september in de opvang in Musselkanaal. Daarna wordt de opvang gereinigd en klaargemaakt voor ‘gewone’ asielzoekers. ‘We strepen de dagen van de kalender. Het is onbespreekbaar dat ze langer blijven’, aldus Van Mastrigt.

 

Bron: RTV Noord

 

Eén reactie op “Vier nieuwe coronagevallen in noodopvang Musselkanaal”

  1. Hallo, RTV,
    nadat bekend werd dat hier in het leegstaande voormalige COA-opvanglokatie 50 besmette mensen uit Delfzijl geplaatst zouden worden is hier in Musselkanaal zeer verontwaardigd gereageerd door inwoners waarvan ook een raadslid van de Gemeente Stadskanaal. Deze raadslid beweerde dat de raad er zeer laat (de avond ervoor) pas werdt geinformeerd en slechts enkele omwonende op de dag van overplaatsing. De Coa heeft hiermee in samenspraak met de veiligheidsregio alle afspraken met volle voeten getreden. Wij zijn zowel als omwonenden en enkele raadsleden hier zeer diep over beledigd. Het is toch ontoelaatbaar volledig alle afspraken die gemaakt zijn in overleg met alle partijen en dus democratisch genomen zijn als in een dictatuur worden opzijgezet. De veiligheid voor andere AZCbewoners in Delfzijl wordt gebruikt als excuus om dit te doen. De bewoners en omwonenden van Musselkanaal totaal ongehoord hierin is toch niet te verklaren na de strijd die wij hier gevoerd hebben om duidelijk te stellen wat en wie hier welkom zijn. De Coa heeft uit voorzorg een hek geplaatst aan de voorkant en daarbij vergeten dat de rest van het complex gewoon vrij te verlaten is via andere uitgangen aan de openbare weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-