Direct naar de inhoud.

Leegloop in AZC Musselkanaal: meeste bewoners weer naar Delfzijl

  • door:
  • op:
De voorkant van het AZC met hekken
F: RTV Noord

MUSSELKANAAL/DELFZIJL – Van de 50 asielzoekers, die afgelopen weekend in quarantaine waren geplaatst in het AZC van Musselkanaal, zijn 37 al teruggebracht naar het azc van Delfzijl. Dat meldt Jacqueline Engbers van het COA.

Besmet

Momenteel zijn er nog 13 asielzoekers die het azc van Musselkanaal bewonen. Deze mensen zitten in isolatie of in quarantaine vanwege mogelijke besmetting met het coronavirus.

Rond het azc staan nog steeds hekken en een aantal beveiligers lopen zo nu en dan hun rondje. Dit omdat de asielzoekers binnen het azc niet naar buiten mogen in verband met besmettingsgevaar.

Toen de (tijdelijke) nieuwe bewoners van het Musselkanaalster azc zaterdag arriveerden stonden er nog geen hekken om het hele gebouw, dit tot grote woede en onrust van de Musselkanaalsters. Waarnemend burgemeester van Stadskanaal, Yvonne van Mastrigt, trok vervolgens aan de bel en eiste betere veiligheidsmaatregelen. Maandag zijn hierop om het gehele gebouw hekken geplaatst.

Strepen de dagen 

De bewoners blijven uiterlijk tot maandag 8 september in de opvang in Musselkanaal. Daarna wordt de opvang gereinigd en klaargemaakt voor ‘gewone’ asielzoekers. ‘We strepen de dagen van de kalender. Het is onbespreekbaar dat ze langer blijven’, aldus burgemeester Van Mastrigt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-