Direct naar de inhoud.

Fantastische éérste editie CSI Exloo

  • door:
  • op:
F: Jur Vrieling – El Rocco – GP

EXLOO – De Grote Prijs afgelopen zaterdagmiddag 5 september was het hoogtepunt van de eerste internationale springwedstrijd op het Hippisch Centrum Exloo. Met een deelnemersveld van 54 ruiters en amazones gingen er uiteindelijk 12 kandidaten foutloos door de basisomloop. Na een zinderende barrage was het uiteindelijk Jur Vrieling met de 11-jarige grijze ruin El Rocco (VDL Zirocco Blue x Ircolando) die zich als winnaar mocht laten kronen van de Kuipers Logistics & Lodewijk Assurantiën Grote Prijs.

El Rocco

We spraken Jur na afloop van zijn overwinning; “Ik ben erg blij met hoe El Rocco vandaag sprong en als je dan ook nog weet te winnen is dat natuurlijk een fantastische afsluiting. Bij een overwinning heb je als ruiter toch altijd een speciaal gevoel. Als ik eerlijk moet zijn win ik liever één keer in plaats van dat ik twee keer tweede word.’’ Op de vraag wat Jur van de eerste editie van CSI Exloo vond reageert hij enthousiast. ‘’We hebben een super week gehad. De piste is fantastisch en de aankleding maakt het concours helemaal af. Ik kom de volgende keer graag weer.’’

Michael Greeve

De nummer twee in de Grote Prijs was Chantal Regter. Zij finishte met haar toppaard Quilando op een seconde achterstand van de winnaar. De Britse ruiter James Billington reed met Harwich VDL naar een bronzen positie. Op een minimale achterstand van 0.08 seconden finishte Monique van den Broek met haar Bugano De L’abbaye op de vierde plaats. De top zes werd compleet gemaakt door de Brit Adrian Speight en de Zweed Rolf-Göran Bengtsson. Op vrijdag werden ook al de Medium Tour Finale van de CSI2* en de CSI1* Grote Prijs verreden. De hoofdrol in de Medium Tour Finale was voor Michael Greeve. Hij won deze VDL Stud Prijs met de 10-jarige Flambeau. Hij verwees hiermee Jeroen Dubbeldam naar de tweede plaats. Jeroen kwam in deze rubriek aan de start met de 9-jarige Kennedy Z. Het podium werd compleet gemaakt door Pim Mulder die op vrijdag ook zijn verjaardag vierde.

De Grote Prijs van de CSI1* werd aangeboden door Klaas Meijer Bodems en zij konden genieten van een mooie barrage. Uiteindelijk ging de overwinning naar Dennis van den Brink met de 7-jarige ruin I Am. Hij reed in zijn barragerit 0.03 seconden sneller dan Nathalie van der Mei waardoor zij zich als tweede mocht opstellen tijdens de prijsuitreiking. In deze rubriek was er wederom een derde prijs voor Pim Mulder.

Volgend jaar

Vanuit diverse kanten werd er positief gereageerd op het evenement. Ruiters en grooms reageerden positief op de accommodatie en de goede sfeer. Ook de officials waren te spreken over het nieuwe concours. Dit was de eerste editie van CSI Exloo en er wordt gehoopt op een tweede editie. Als het aan organisator Lieuwe Koopmans ligt gaat er volgend jaar zeker weer een CSI plaatsvinden. “De datum voor volgend jaar is al aangevraagd bij de FEI. In verband met de Corona moesten we veel maatregelen nemen. Het is natuurlijk van belang dat we de gezondheid van alle aanwezigen in acht nemen. Onze medewerkers hebben zich volledig ingezet de afgelopen week. Zonder deze mensen hadden we geen concours kunnen organiseren. We willen graag alle vrijwilligers, sponsoren, ruiters, grooms en medewerkers bedanken voor hun inzet en zien iedereen graag weer terug.’’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal