Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

SJS krijgt nieuw kunstgrasveld met Eredivisie allure

STADSKANAAL – Voetbalvereniging SJS krijgt binnenkort een ‘nieuw’ kunstgrasveld. Het grasveld is er 1 met nationale allure. Het veld is namelijk drie jaar gebruikt door Eredivisie club Heracles Almelo.

Wethouder Goedhart Borgesius kreeg het aanbod om het veld van Heracles over te nemen en greep die kans met beide handen aan: “Het was een eenmalige kans die we niet konden laten lopen en waarmee we een groot aantal weer hun sport kunnen laten beoefenen. Daar zijn we blij mee.” aldus Borgesius.

Afgeschreven veld

Het huidige veld van SJS is al 16 jaar oud en is deze zomer volledig afgeschreven. Hierdoor raakten een groot aantal teams hun trainings- en wedstrijdveld kwijt. Omdat vervangende velden niet voldoende aanwezig bleken te zijn, dreigden een paar teams uit de competitie te worden gehaald.

Eenmalige kans

De gemeente kreeg de eenmalige kans om het kunstgrasveld van Heracles over te kopen. De Knoalster gemeente moest dan ook snel handelen en heeft het veld voor minder dan de helft van de normale investeringskosten, op de kop kunnen tikken. Het nieuwe veld kan naar verwachting nog zo’n 12 jaar mee. Of daarmee een nieuwe norm is gelegd voor de vervanging van velden is de nieuwe wethouder van sport, Marc Verschuren, resoluut: “Nee, ik verwacht niet dat we een dergelijke actie nog eens kunnen doen.”

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.