Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuwe tandartsen in Veendam ondanks tekort

Foto: Henk Drenth

VEENDAM – Aan de Prins Bernhardlaan in Veendam is geen tekort aan tandartsen. Mede door het stageprogramma, waarmee bijna afgestudeerde tandartsen de laatste kneepjes van het vak leren en de uitstraling van een zeer moderne nieuwe praktijk, zijn er maar liefst zes tandartsen gaan werken in Veendam.

Binnen de praktijk wordt volledig volgens de richtlijnen gewerkt om Corona buiten de deur te houden. Patiënten moeten buiten al handschoenen aan en is de wachtkamer, in vakken verdeeld, gekoppeld aan de spreekkamers. Er wordt tevens gebruik gemaakt van een aparte uitgang. De tandartsen, mondhygiënisten en assistentes houden zich aan maximale maatregelen om zichzelf en de patiënten te beschermen.

De nieuwe tandartsen

De zoon van tandarts Sebastiaan van der Wal, Marco, studeerde in Amsterdam aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Annelie de Roo uit Stadskanaal was de eerste tandarts die via het stageprogramma van de opleiding tandheelkunde van de Rijks Universiteit Groningen (RUG) na haar afstuderen in de praktijk bleef werken.

Vervolgens kwamen Jesper Overweg uit Assen en Rutger Freeman uit Winterswijk, allebei afgestudeerd aan de RUG in Groningen. In de zomer maakten Roelof van de Riet uit Bedum en Sharon Luttmer uit Groningen het team compleet. Ook deze twee tandartsen hebben hun opleiding in Groningen afgerond.

Sebastiaan van der Wal: “Ondanks ons grote team, proberen wij ervoor te zorgen dat iedere patiënt zoveel mogelijk een vaste tandarts heeft. In geval van pijn of ongemak zal er bijna altijd iemand aanwezig zijn aan de Prins Bernhardlaan.”

Door de vele tandartsen zijn er ook meer specialisten aanwezig voor esthetische tandheelkunde. Het mooi maken van de tanden, voor kaakgewrichtsklachten, suprastructuren voor implantaten, kronen, kunstgebitten en overige mondzorg voorzieningen.

Dit jonge en enthousiaste team zal de komende jaren ervoor zorgen dat de patiënten op de meest moderne en vooral plezierige manier behandeld gaat worden.

“Vanaf november gaan we in samenwerking met Dental Partners Rotterdam een geheel nieuw Nederlands systeem voor sterilisatie testen. Hierbij gaat een hightech hygiëne apparaat, de Summox One, alles volledig computergestuurd reinigen en steriliseren. We blijven ons volop ontwikkelen en proberen zo een optimale behandelingen te verzorgen voor al onze patiënten.”

Tandartsenpraktijk Van der Wal is gevestigd aan de Prins Bernhardlaan 89 in Veendam. Meer informatie is te vinden op www.tandartsenpraktijkvanderwal.nl

Een bijdrage van Henk Drenth.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.