Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Overvliegweekend Scouting Veendam ging toch door

Foto: Scouting Veendam

VEENDAM – Elk jaar vindt er in september het overvliegen plaats. Leden gaan dan van de ene groep naar de volgende groep. Dit jaar was het nog wel even de vraag hoe het overvliegen vorm moest krijgen, wegens de Corona, maar de leiding van de groepen hebben het zo opgelost, dat het overvliegen door kon gaan met hier en daar een aanpassing.

Op vrijdag 12 september tussen 19 uur en 19.30 uur konden de ouders de kinderen van de Bevers en Welpen bij het scouting gebouw brengen voor een overnachting en leuke activiteiten. De volgende ochtend na het ontbijt begon het overvliegen voor de leden. Normaal gesproken vliegen ze ook echt over aan een kabelbaantje. Helaas was dit door de Corona niet mogelijk. Nu werden de kinderen in een bootje naar de kant gevaren. Daar begon een hindernisbaan met verschillende activiteiten. Geblinddoekt moesten ze het parcours door. Als ze dit hadden volbracht, volgde er een doop door hun nieuwe leiding en waren ze lid van hun nieuwe speltak. Tijdens het overvliegen ga je door modderwater en zeep. Na het parcours en doop, kleden en frissen ze zich op en doen hun nieuwe uniform aan. De daadwerkelijke installatie en de daarom horende insignes volgen over een aantal weken tijden een opkomst.

Voor de Bevers en Welpen was het overvliegen zaterdag om 12 uur afgelopen. In de middag begon het overvliegen voor de Scouts en Explorers. Zij begonnen met overvliegen, waarna de activiteiten en overnachting volgde. Voor hun eindigde het zondagochtend. Al met al heeft scouting Veendam, ondanks de Corona perikelen, toch nog een leuk en gezellig overvliegweekend weten te organiseren.

Foto’s: Scouting Veendam (klik op de foto’s voor een grotere weergave)

Bron: Peter Panneman

Geplaatst door

Redacteur/Presentator/Columnist - Streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.