Direct naar de inhoud.

Kroonbenoemde burgemeester voor Veendam en Pekela

Burgemeester Sipke Swierstra van de gemeente Veendam. Foto: Huisman Media

VEENDAM/PEKELA – Zowel de gemeente Veendam als Pekela krijgt weer een kroonbenoemde burgemeester. Dit laat de provincie woensdag weten. Beide gemeenten hebben op het moment nog een waarnemend burgemeester. Jaap Kuin is sinds 1 november 2015 waarnemer van de gemeente Pekela en volgde daarmee wijlen Meindert Schollema op. Sipke Swierstra is al 7 jaar lang waarnemend burgemeester van de gemeente Veendam en was de opvolger van Ab Meijerman.

Herindeling

De provincie gaf donderdag aan met beide gemeenteraden gesproken te hebben. Zowel Veendam als Pekela gaf daarbij te kennen dat ze een kroonbenoemde burgemeester wensen. Commissaris van de Koning, René Paas, stemde daar mee in en gaf aan dat de vacature voor een burgemeester op termijn opengesteld kan worden.

We mogen dan ook concluderen dat de herindeling mislukt is en dat de drie gemeenten zelfstandig zullen blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-