Direct naar de inhoud.

FC Emmen mag tóch met naam van seksshop op shirt spelen

  • door:
  • op:

VEENDAM/EMMEN – Voetbalclub FC Emmen mag toch met de naam van de Veendamse erotische webshop ‘EasyToys’ op het shirt spelen. Dit werd donderdag bekend nadat de KNVB en FC Emmen samen overleg hadden gevoerd. Dit besluit is voorlopig, en de KNVB stelt nog wel een aantal eisen.

Conflict

Het verhaal begon enkele weken geleden toen bekend werd dat FC Emmen en EasyToys samen een sponsordeal hadden gesloten. De KNVB was het hier echter niet mee eens. Volgens de voetbalbond ging de deal in tegen de sponsorreglementen en ‘met de goede smaak en fatsoen’. Ze gaven hierom dan ook geen toestemming aan FC Emmen om met de naam van het Veendammer bedrijf op het shirt te spelen.

1 jaar

De KNVB gaf donderdag toch toestemming nadat ze (opnieuw) met FC Emmen in overleg waren gegaan.“Zo wilden beide partijen in eerste instantie een driejarige verbintenis aangaan. Na het overleg van donderdag is die overeenkomst naar één jaar teruggedraaid” zo meldt de KNVB. In de tussentijd zullen er, mocht dit nodig zijn, wijzigingen worden doorgevoerd. In december zal de AVBV (Algemeen Vergadering Betaald Voetbal) zich buigen over het sponsorreglement van de KNVB. Als zij hierna geen bezwaren hebben kan de deal alsnog voor 3 jaar worden gesloten.

Gemeente Veendam

De gemeente Veendam had voor het overleg tussen de beide partijen nog een brief naar de KNVB gestuurd. Hierin zegt de gemeente het niet eens te zijn met het besluit van de voetbalbond en trots te zijn op het bedrijf EasyToys. “Uit uw standpunt blijkt, volgens ons, dat u het bedrijf EasyToys niet kent”, zo was in de brief te lezen.

1 op Vrijdag

In het RTV1 programma 1 op Vrijdag kwam productspecialist van EasyToys, Megan Smit, langs om over het conflict te praten.

https://www.facebook.com/RTVEEN/videos/321623115808727/



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal