Direct naar de inhoud.

Stadskanaal pakt heling van goederen aan

  • door:
  • op:
Inbraak (archieffoto)

STADSKANAAL – De aanpak van misdaden met een hoge impact zoals woninginbraken zijn voor de gemeente Stadskanaal een prioriteit. Het bestrijden van heling van goederen is hierbij een belangrijk onderdeel. Daarom gaat de gemeente Stadskanaal gebruikmaken van het Digitale Opkopers Register (DOR).

Handelaren zijn vanaf nu verplicht in het register bij te houden welke goederen ze inkopen of verkopen. Het Digitale Opkopers Register kan worden gekoppeld aan een landelijk systeem waarin gestolen goederen worden bijgehouden. Zo kunnen gestolen goederen snel worden opgespoord en heling worden tegengegaan.

Digitaal in plaats van papier
Met aanwijzen van het digitale register als doorlopend en gewaarmerkt register voor de in- en verkoop van gebruikte of ongeregelde goederen (zoals bijvoorbeeld goud, edelstenen, kunstvoorwerpen, auto’s en apparatuur) is het voor handelaren niet langer toegestaan een papieren registratie bij te houden. De politie en bijzondere opsporingsambtenaren van de gemeente zullen regelmatig controles uitvoeren op het bijhouden van het register.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal