Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Aangepaste jamsessie in Grand Café Java

Foto: Henk Drenth

VEENDAM – Met een semi-akoestische versie was de Jamsessie afgelopen zondag in Grand Café Java door de coronamaatregelen veel ingetogener dan de vorige twee in januari en februari. Maar toch nog steeds heel leuk.

De jamsessie in januari trok een kleine 90 bezoekers. In februari kwamen er, voor de lockdown, 60 bezoekers.

Vanwege de maatregelen was er deze keer plek voor 40 mensen (de overige 10 waren voor de muzikanten gereserveerd). Het was wel zaak om er snel bij te zijn. Maar eigenlijk waren de bezoekers een soort VIP-gasten die konden genieten van mooie muziek. Een dansvloer moest achterwege worden gelaten.

Maar natuurlijk kon er wel zelf met een eigen gitaar worden meegespeeld. De elfjarige Sascha Nijboer uit Wildervank was heel blij dat de jamsessie weer door mocht gaan. Het was zijn tweede jamsessie. Zijn eerste was eind februari voor de lockdown.

Sascha had zijn akoestische gitaar meegenomen. Thuis heeft hij op zijn slaapkamer 4 gitaren: een Fender, Yamaha, Morgan en een Ibanez. Zijn grote rockvoorbeelden zijn Guns N’ Roses, Bon Jovi, Metallica, AC/DC, Kensington, Eagles en Kiss. Zijn interesse in het gitaarspelen was door een vriend van zijn broer gewekt. Het muzikale heeft hij van zijn ouders, maar hij is wel de enige muzikant in het gezin.

“Ik speel zowat iedere dag op gitaar. Op mijn slaapkamer en ook wel eens beneden bij mijn ouders. Bij Muziekschool de Notenboom in Sappemeer heb ik gitaarles en zangles. Wat ik er mee wil bereiken is er goed in worden.” “En beroemd”, voegt hij er aan toe. Wat hij aan de jamsessie zo leuk vindt is het lekker samen kunnen spelen.

Een bijdrage van Henk Drenth.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.