Direct naar de inhoud.

Nieuwbouw Esdal College Borger

BORGER – Het college van B&W van Borger-Odoorn staat achter de plannen voor nieuwbouw van
het Esdal College in Borger. Het is de bedoeling dat er aan de Borgerveldweg, ter hoogte van de provinciale weg N374 een nieuwe school gebouwd wordt. De gemeenteraad neemt hierover binnenkort een besluit. Het moet een modern, duurzaam
gebouw worden waarmee de school midden in de samenleving blijft staan.

Behoud van de school in Borger
Wethouder Albert is Trip is blij met de ontwikkelingen: “Een nieuw gebouw is hard nodig om het Esdal College in Borger te houden. We zijn blij dat we met de school afspraken hierover hebben kunnen maken. Straks staat er een nieuwe school, voor onderwijs passend bij deze tijd.” Het huidige gebouw voldoet zowel technisch als functioneel niet meer aan de eisen van deze tijd. Het is sterk verouderd, slecht geïsoleerd, heeft geen goed binnenklimaat, en is donker, gehorig en niet multifunctioneel inzetbaar.

Wethouder Albert Trip 

Directeur-bestuurder Matthias Kooistra is ook content met de nieuwbouw: “Hiermee is het behoud van de vestiging in Borger zeker gesteld. De school kan zo blijven voorzien in de behoefte aan thuisnabij onderwijs met persoonlijke aandacht en een goede aansluiting met het primair onderwijs”. In het onderwijsprogramma wordt nauw samengewerkt met lokale maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.

Investering
Het nieuwe schoolgebouw gaat plaats bieden aan ruim 150 leerlingen. Dit aantal is gebaseerd op prognoses van DUO. Het college van B&W heeft een voorkeur voor een duurzame, energiezuinige en multifunctionele variant, ten opzichte van een mogelijke sobere variant. Hiermee is een investering van 4,4 tot 4,8 miljoen euro gemoeid, waarvan het Esdal College een deel voor haar rekening neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-