Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pas op voor gebruikte mondkapjes

Mondkapjes – (F: RTVeen.nl )

STADSKANAAL – Als je een mondkapje verkeerd gebruikt, kan het juist de kans op besmetting met virussen vergroten, waarschuwde het Rode Kruis eerder dit jaar.

Besmetting

Als je het kapje aanraakt of steeds hetzelfde kapje draagt, dan kan het juist een bron zijn voor het virus, waarschuwt het Rode Kruis. Wat kun je het beste doen om besmetting te voorkomen? Het Rode Kruis adviseert: de handen wassen met stromend water en zeep (minimaal 20 seconden), of de handen wassen met zelfdrogende zeep met alcohol. Natuurlijk afstand bewaren van 1.50 meter. Vermijd drukke plekken en gebruik een mondkapje daar waar het nodig is.

Dringende advies om mondkapjes te dragen

Nu mensen het dringende advies hebben gekregen om mondkapjes te gaan gebruiken is er behoefte aan de juiste instructies hoe te handelen na het gebruik hiervan. Zo kun je momenteel in de media berichten lezen over inzameling van mondkapjes voor de kledingbank en 2e hands gebruik voor mensen die geen geld hebben om mondkapjes te kopen. Allemaal met goede bedoelingen, maar kan dit wel?

Infecties

Bedenk dat een mondkapje werkt als een soort van filter waarin zich allerlei viezigheid opzadelt. De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert, áls je besluit een mondkapje te gebruiken, deze dan ook op de juiste manier weg te gooien. Doe je dat niet kan het kapje een bron van infecties worden. Hergebruik nooit mondkapjes die voor eenmalig gebruik zijn.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.