Direct naar de inhoud.

Film leerlingen Dalton Westerschool toch in Première

  • door:
  • op:
Film: ‘De Fruitmeester’ alsnog in première 

WILDERVANK – In september 2019 begonnen de leerlingen met vooruitzichten op veel mooie momenten aan hun laatste jaar op de basisschool. Veel leuke dingen zoals kamp op Schiermonnikoog, film maken en een gala-avond. Crowdfunding om het benodigde geld voor het maken van de film lukte. Alles leek voor elkaar te komen. En begin maart was de 1e draaidag. En halverwege maart de 2e draaidag.

Corona

En toen kwamen de eerste Covid19 patiënten in Nederland. 2e draaidag werd uitgesteld. En 3 dagen later zat Nederland in een lockdown en de scholen waren weken gesloten. Schoolkamp, Koningsspelen, uitjes en gala avond zijn allemaal afgelast. Voor de groepen 8 een enorme teleurstelling in hun laatste basisschooljaar.

Gelukkig konden ze in mei weer naar school. Het lukte zelfs om de film af te maken. Alleen de montage lukte niet meer voor de zomervakantie, dus de première zou op 1 oktober plaatsvinden. De juffen hebben in juni wel een heel mooi alternatief afscheid weten te organiseren. De kinderen hadden een barbecue op het plein, disco en films kijken. Ouders konden de kinderen om middernacht ophalen, maar dat liep een half uur uit. En de volgende dag ontbijt op school in je nachtkleding.

Herkansing

Een paar weken geleden kregen de ouders mail dat de première op 1 oktober zou plaatsvinden in zalencentrum Parkzicht. Wel per klas en elke leerling mocht 2 gasten meenemen. Er zou geen limousine zijn dit jaar en er waren diverse maatregelen i.v.m. Covid19.

En alsof de première niet door mocht gaan gooide Covid weer roet in het eten, want het laaide weer op. Eerst een verscherping van de regels van 100 naar 50 en later zelfs naar 30 mensen in de zaal. Dus bericht dat het niet doorging. En de kinderen weer teleurgesteld. En toen kwam afgelopen maandag weer een mail van school. De première zou op 1 oktober wel doorgaan, maar dan op school zelf, zonder ouders, alleen met hun juffen en éérst de ene groep 8 en daarna de andere.

Actueel thema

En dus ging hun film op 1 oktober alsnog in première. De film heet de Fruitmeester. De leerlingen hadden een actueel thema verwerkt in de film. Het tekort aan leerkrachten. In de film gaat hun juf met zwangerschapsverlof en het vinden van vervanging is niet makkelijk.( in het echt was hun juf ook in verwachting) En dan speelt er nog een raadsel mee over het schoolfruit. Dat hun actuele thema door een pandemie overschaduwd zou worden had niemand kunnen bedenken. Voor de huidige groepen 8 is te hopen dat hun laatste basisschooljaar weer op de oude wijze kan plaatsvinden.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal