Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal hijst regenboogvlag een dag eerder

Regenboogvlag – Nationale Coming-Outdag

STADSKANAAL – Zondag 11 oktober is het Internationale Coming Out Day. Dit laat de gemeente niet ongemerkt voorbijgaan. Aangezien 11 oktober op een zondag valt, is de regenboogvlag in de gemeente Stadskanaal op zaterdag 10 oktober gehesen. Dat gebeurde om 10:00 uur. De vlag zal tot aan maandag 12 oktober wapperen.

Coronavirus

Vanwege de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus heeft de ceremonie rondom het hijsen van de regenboogvlag in hele kleine kring plaatsgevonden. Er was geen wethouder of delegatie van de LHBTI-vereniging Veenkoloniën Westerwolde aanwezig.

Wethouder Marc Verschuren: “Ik vind het hijsen van de regenboogvlag als gemeente belangrijk. Hiermee is zichtbaar dat we aandacht hebben voor ieder mens, ongeacht hun seksuele oriëntatie of economische, culturele of etnische achtergrond. We laten zien dat ieder mens in vrijheid zichzelf mag zijn.”

Hijsen regenboogvlag
Door het hijsen van de regenboogvlag draagt de gemeente uit dat iedereen in vrijheid zichzelf kan zijn. Mensen kunnen om verschillende redenen worden uitgesloten van volwaardige deelname aan de samenleving. Bijvoorbeeld door een beperking, hun leeftijd, etnische herkomst, seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Maar ook door armoede of laaggeletterdheid. Het werken aan een inclusieve samenleving vraagt aandacht. Vooral door middel van zichtbaarheid, voorlichting en informatie.

Archieffoto: Regenboogvlag wordt gehesen 

Activiteiten
Daarom zijn er naast het hijsen van de vlag allerlei activiteiten. De bibliotheek Stadskanaal heeft in samenwerking met de LHBTI-vereniging een leuke en informatieve informatietafel ingericht. Op dinsdagavond 24 november is er in de bibliotheek een themabijeenkomst over ‘transjongeren’. Uit gesprekken die leden van de LHBTI-club hebben gehouden tijdens markten in onze gemeente blijkt dat er behoefte is aan informatie over transjongeren.

Meer informatie?
Meer informatie kunt u vinden op de website www.stadskanaal.nl/regenboog.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.