Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Cabaret bij het SHC in bieb Stadskanaal

Henk Boogaard tijdens een eerdere voorstelling in het SHC

STADSKANAAL – Op zondagmiddag 8 november brengt Henk Boogaard uit Apeldoorn zijn cabaretprogramma ‘Interne Beslommeringen’ in het kader van de zondagmiddagactiviteiten van het Streekhistorisch Centrum. Boogaard gaat in zijn programma in op zijn omgang met dagelijkse ’taalcliché’s’ . Zijn voorstelling gaat over contact maken en wat je daarbij eigenlijk zegt. Is ‘Hoe gaat het?’ een standaard openingsvraag of gaat het om meer dan dat? En wat als een argeloos toegeworpen ‘Fijne dag!’ helemaal niet zo fijn is?

Humoristische wijze

Voor mensen met autisme kunnen wat ‘gewone’ zegswijzen en begroetingen lijken, voor nogal wat verwarring zorgen. Dat geldt ook voor Henk Boogaard. In zijn voorstelling vertelt Henk dat alles wat gezegd en geschreven wordt, één op één bij hem binnenkomt. Door alles letterlijk te nemen heeft hij vaak veel moeite om te begrijpen wat de gebruikelijke clichés in onze dagelijkse communicatie betekenen. In zijn zelfgeschreven liedjes, gedichten en andere teksten laat hij op humoristische wijze horen wat hem opvalt in ons taalgebruik en hoe dat bij hem overkomt. Zijn interactieve cabaretvoorstelling zet je aan het denken en helpt je om je vaste denkpatronen in conversatie te doorbreken.

Informatie

De voorstelling begint om 14.30 uur en de entree bedraagt € 6,00. Donateurs betalen € 4,00 op vertoon van de pas. In verband met de maatregelen tegen corona is reserveren verplicht. Dat kan via www.streekhistorischcentrum.nl met de reserveerknop op de home-page. De lezing vindt plaats in de bibliotheek van Stadskanaal aan de Continentenlaan 2. Voor meer informatie: 0599-612649 /info@streekhistorischcentrum.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.