Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuwe burgemeester van Stadskanaal voorgedragen: Klaas Sloots

STADSKANAAL – Dinsdagavond is de nieuwe burgemeester van Stadskanaal voorgedragen aan de gemeenteraad. Bert van Beek kondigde namens de vertrouwenscommissie aan dat Klaas Sloots (GroenLinks) de nieuwe burgemeester van Stadskanaal zijn gaan worden. Hij wordt zoals het nu lijkt in januari geïnstalleerd voor de duur van 6 jaar.

Zwolle

Sloots is momenteel wethouder van de gemeente Zwolle. Hier heeft hij de portefeuille:

  • Financiën
  • Zorg en WMO
  • Maatschappelijke opvang en Beschermd Wonen
  • Inkomensbeleid (armoedebestrijding / schulddienstverlening)
  • Welzijn
  • Vluchtelingenwerk

Voetbal

“Ik was een jongetje van 8 toen ik voor het eerst vanuit Gasselternijveen naar Stadskanaal fietste om daar te gaan voetballen” aldus Sloots bij zijn voordracht. “Mijn gezin en ik kijken dan ook heel erg uit om naar Stadskanaal te komen.”

Problematiek

Over eventuele punten die Sloots als burgemeester wil gaan oppakken vindt hij het te vroeg: “Ik zie natuurlijk wel de problematiek rond de financiën, dat is natuurlijk wel waar de als raad en college samen een aantal stappen moeten maken om voorzieningen in de lucht te houden.”

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.