Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Theater Geert Teis en de Rode Loper oranje verlicht

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World van de Verenigde Naties. Hiermee vraagt de gemeente aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Vanaf woensdagavond 25 november tot en met donderdag 10 december kleuren theater Geert Teis en de Rode Loper brug ’s avonds en ‘s nachts oranje. Ook de website en de sociale mediakanalen van de gemeente zijn oranje gemaakt met vermelding van de hashtag #OrangetheWorldNL. Oranje staat voor het aanbreken van een hoopvolle toekomst. Een toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

Wethouder Marc Verschuren: ‘Door markante plekken in onze gemeente oranje te laten kleuren is de aandacht die we vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes heel zichtbaar. Zeker nu iedereen meer thuis is, komt geweld tegen vrouwen en meisjes vaker voor dan eerst. Niet elke vrouw heeft de mogelijkheid om zelf geweld te melden of dit kenbaar te maken aan hulpverleners. Het is dan ook belangrijk dat buren en andere naasten alert zijn en waar nodig aan de bel trekken’.

Online oranje
‘Dat er weinig aandacht is voor geweld tegen vrouwen en meisjes, wil niet zeggen dat het in onze gemeente niet voorkomt. Vaak durven vrouwen er uit schaamte niet over te beginnen en jonge meisjes weten simpelweg niet waar ze terecht kunnen met dit probleem. Door ook online onze kanalen oranje te kleuren hopen we ook online de aandacht te trekken en het bespreekbaar te maken’, aldus de wethouder.

Geweld melden
Slechts tien procent van de vrouwen en meisjes die met geweld te maken krijgen melden dit ook daadwerkelijk bij een instantie. Om dit aantal omhoog te brengen en meer informatie te geven is onlangs de website https://geweldtegenvrouwenmelden.nl gelanceerd. Hierop staat een overzicht van organisaties waar je met welk soort geweld terecht kunt.

Oranje
Het oranje uitlichten van een bekend gebouw of ander object door overheden op 25 november is een vast onderdeel van de campagne Orange the World. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Internationaal kleurden eerder bijvoorbeeld Times Square, de Niagara Falls en de Brandenburger Tor al oranje.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.