Direct naar de inhoud.

Petit restaurant De Babbelaer sluit de deuren

  • door:
  • op:
De Babbelaer (F: Facebook)

STADSKANAAL – Eind november kon je nog een beker heerlijke erwtensoep bij de Babbelaer kopen. Het liefst een emmertje vol om mee te nemen want de verse snert was vooral bedoeld om het restaurant financieel te ondersteunen.

Helaas is het uitbater Ferdy Hulshof niet gelukt om, tijdens deze bizarre tijden met diverse aanbiedingen zijn zaak open te houden. Een nieuw huurakkoord sluiten met de verhuurder van het pand is de bottleneck. Daardoor werd hij genoodzaakt om de beslissing te nemen de deuren te sluiten, zo schrijft hij op facebook.

Door de Coronacrisis legt Hulshof fors meer geld bij dan er uiteindelijk verdiend wordt. De Babbelaer opende in 1992 voor het eerst de deuren en is een bekende ontmoetingsplek voor jong en oud in hartje Stadskanaal. Volgens Hulshof is de toekomst niet rooskleurig en loopt het huidige huurcontract binnenkort af. Omdat de verhuurder echter niet wil zakken met de huurprijs moet hij de deuren sluiten.

Hulshof: “Het was een moeilijke beslissing maar voor nu ben ik genoodzaakt de deuren per 1 januari 2021 op slot te draaien. Ik ga me straks inzetten op een ijssalon verderop aan de Navolaan. De komende maanden wordt dit pand verbouwd. Een ijsje kun je gemakkelijk aan een loket bestellen en in de wandel meenemen”.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal