Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Keiharde lockdown: bijna alles dicht t/m 19 januari

Centrum Veendam – (F: RTV1)

REGIO – Het kabinet bereidt een harde lockdown voor waarbij bijna alle dicht gaat. Van niet-essentiële winkels tot theaters en van bioscopen tot kapsalons. Deze maatregelen gaan vannacht om middernacht (dinsdag 0:00 uur) al in om een run op winkels op dinsdag te voorkomen. Dit melden Haagse bronnen maandag aan de NOS.

Ook alle contactberoepen zoals kappers en masseurs moeten ook stoppen, en mensen moeten zoveel mogelijk thuis blijven.

Scholen

Ook scholen moeten al voor de kerstvakantie sluiten. Op woensdag moeten alle scholen op slot en overgaan op online onderwijs.

Toespraak

Premier Rutte spreekt Nederland, voor de tweede keer dit jaar, toe vanuit het Torentje in Den Haag. Deze toespraak over de vergaande maatregelen zal vanavond om 19:00 uur beginnen en ook via RTV1 televisie en Facebook te volgen zijn.

Besmettingen

Het kabinet neemt deze drastische maatregelen door de hoge besmettingen van de laatste tijd. Hierdoor wordt ook de druk op de zorg steeds groter. Gisteren meldde het RIVM bijna 10.000 nieuwe besmettingen. Het kabinet hoopte in deze periode juist de besmettingscijfers terug te brengen naar 3600, omdat dit op zijn zachtst gezegd niet is gelukt, neemt het kabinet deze zware maatregelen.

Avondklok

Ook het plan voor een avondklok is binnen het kabinet besproken maar gaat niet ingevoerd worden.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

2 Reacties op “Keiharde lockdown: bijna alles dicht t/m 19 januari

  1. grietje christians

    Hier was het toch om te doen??? Dit was ook hunt doel.!!! Anders was er wel eerder een lockdown gekomen.!!! . Geloof geen jotha van de Corona cijfers. Doelbewust tot het laatst wachten, en dan de vaccinatie plicht. Van de zotte. Hoeveel Chinezen zijn er in China gevaccineerd????????????????? De aanstichter van dit alles. Grote bedrijven worden gesteund door dik en dun, maar iemand in de uitkering krijgt géén extra geld om hun verjaardag te kunnen vieren. Maakt Den Haag géén ene malle moer uit hoe de armen zich moeten redden. Ik ben hartpatiënt maar betaal mijn medicatie zelf. Krom toch? Ik ben een scootmobiel nodig, waar moet ik dat van opbrengen???? Van de 1006€? M’n er een huur van 565€. Ik kan mijn vaste lasten niet eens meer betalen. Maar dat zal Den Haag een rotzorg zijn. Als KLM maar weer een nieuwe vliegtuig heeft. . Dat de prinsesjes er maar warmpjes bij zit. Dat de Nederlander aan de voedselbank zit is wind op Den Haag zijn molentje en ook op die van de rijken. En zeggen de rijken van ja maar u krijgt huur toeslag, maar de eigenaar van een eigen woning toch belasting voordeel. Dus rijken, u kunt zonder belasting voordeel je hypotheek ook niet ophoesten. Ik heb er niet voor gekozen om in een uitkering te belanden. Ik ben hartpatiënt geworden door een fout van de huisarts. Ik heb daarnaast 3 hernia’s is chemisch hartfalen, aangeboren heup afwijking, syndroom van Raynoud.. op 34 jarige leeftijd ben ik voor de dood weggehaald. De misser van huisarts heeft mij 3 infarcten opgeleverd. Midden / onder en achterwand infarct. Heb door de hernia’s uitval aan veen maar ik kan niet geopereerd worden. En dan de vooroordelen van de werkende. Niet normaal meer. Ik wil graag weer werken maar het gaat gewoon niet. En aangezien de WIA uitkering is afgewezen zit ik nu in de bijstandsuitkering. Lieve mensen oordeel en vooroordeel mensen niet. Want degene die chronisch ziek zijn hebben het al zwaar genoeg. Omdat het aan de buitenkant niet te zien is. Maar stop met voor oordelen. Vraag naar de situatie in plaats van oordelen. Ik ben nu 55jaar en oma, maar met mijn kleinzoon ravotten en stoeien is er niet meer bij!!!!! Ik voel mij bejaard. 18j aar in het hoofd maar 92 jaar van lichaam en pijnen. 55 jaar en rijp voor een bejaardentehuis. Dat zou u toch ook niet accepteren?????? Maar het wordt aangericht door anderen.

  2. Beste advies voor dit moment met zo’n hoog Covid-cijfer elke dag luchten, goed ventileren en zorgen voor een droge lucht in huis. Handen regelmatig met aandacht wassen en afdrogen. En ruimten die reden gedeeld worden bv wc wat meer hygiënische aandacht geven. En regelmatig een schoon mondkapje (liefst dagelijks)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.