Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal aan Huis weer van start

STADSKANAAL – Nederland zit opnieuw in een lockdown. Dit keer moeten alle niet-essentiële winkels, zoals speelgoedzaken, kledingwinkels, bloemisten en cadeauwinkels hun deuren sluiten. Maar in Stadskanaal gaan de winkeliers niet bij de pakken neer zitten. Net als bij de lockdown in het voorjaar gaat Stadskanaal aan Huis weer van start. 

Lokaal inkopen doen

Stadskanaal aan Huis is een bezorgservice. De klanten kunnen hun bestelling naar lokale winkeliers bellen, mailen of appen. De winkeliers leggen de bestellingen vervolgens klaar en de gezamenlijke bezorgdienst ‘Stadskanaal aan huis’  brengt nog dezelfde dag alle bestellingen op gepaste afstand bij de mensen thuis.’Zo helpen wij onze klanten aan de spullen die ze nodig hebben en helpen klanten de ondernemers met lokale aankopen’, aldus Anne-Marchien Venekamp een van de initiatiefnemers van het project.

Videobellen of een filmpje

Afgelopen voorjaar is deze aanpak een groot succes gebleken en er is veel media-aandacht voor geweest. Anne-Marchien:’Niet alle winkeliers hebben een webshop, maar kunnen op deze manier toch hun producten verkopen. Vaak laten ze op hun Facebookpagina al de nodige producten zien en zijn ze ook bereid om met klanten te videobellen of een filmpje te sturen van hun assortiment’, vertelt Anne-Marchien. ‘Zeker nu het nog anderhalve week duurt voor het kerst is, moeten veel mensen nog kerstcadeaus kopen. Dat kan op deze manier bij de winkeliers uit ons centrum’.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.