Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jacob Dol met pensioen

 

STADSKANAAL – Een vertrouwd gezicht in de wijk Waterland in Stadskanaal hangt z’n hark aan de wilgen. Jacob Dol (66), groenmedewerker van de firma Hooge, is namelijk met pensioen gegaan. Na jarenlang gewerkt te hebben voor aannemer Simon Benus, verkaste de geboren en getogen Stadskanaalster in 2005 naar de groenvoorziening. “Ik heb het werk bijna zestien jaren lang met veel plezier gedaan. Mijn inspanningen werden door de buurtbewoners gewaardeerd. Ik deed het graag”, aldus Dol bij z’n afscheid.

Extra genieten

Vanwege het corona-gevaar kwam het niet tot een feestje. Van de buurt ontving hij echter verschillende attenties waaronder een bos bloemen. “Ik kijk vooruit naar meer vrije tijd. Jannie en ik hebben drie kleinkinderen. Daar kan ik nu extra van genieten. Dat doe ik trouwens ook van mijn vogels. Achter ons huis houd ik tropische vogels. Prachtig zijn ze. Daarnaast vind ik het leuk om oude klokken te repareren. Daar krijg ik nu meer tijd voor.”

De laatste jaren werkte hij nauw samen met collega Geuko de Raad. Voor De Raad wordt het nu anders: “Jacob was een prima collega. Wat er in het nieuwe jaar gebeurt, dat weet ik nog niet. Ik zie dat wel. Fijne collega’s zijn belangrijk. Ik heb er vertrouwen in dat dat goed komt”.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.