Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wedeka sluit 2 locaties Stadskanaal om coronabesmettingen terug te dringen

F: Google Streetview

STADSKANAAL – Het sociaal werkbedrijf Wedeka sluit de twee industrielocaties in Stadskanaal om zo de coronabesmettingen terug te dringen. Aan het begin van de week kampte het bedrijf met 50 besmette werknemers. Vrijdag was dat aantal gedaald naar 36. Ondanks de afname van de besmettingen komen er toch aanvullende maatregelen.

“De besmettingen concentreren zich momenteel op de productieafdelingen in Stadskanaal”, zegt directeur Grietje Kalfsbeek tegen RTV Noord. “Om die reden is besloten dat de beide industrie locaties in Stadskanaal vanaf komende maandag gesloten worden. Alle overige afdelingen zijn tussen Kerst en Oud en Nieuw gesloten.”

Extra maatregelen

Als Wedeka weer start op 4 januari zullen er ook dan nog extra maatregelen komen. “Er zal gespreid worden gestart met de werkzaamheden om een te grote concentratie van medewerkers te voorkomen. We hopen hiermee het virus de baas te worden en in het nieuwe jaar weer gezond aan het werk te kunnen.”

Bestaande maatregelen blijven onverminderd van kracht, zo belooft de directeur. “We besteden veel aandacht aan het duidelijk maken van de noodzaak om afstand te houden. Dagelijks doen we de gezondheidscheck en informeren we naar de thuissituatie”, aldus Kalfsbeek.

Uitbraak

Begin deze maand werd bekend dat er bij Wedeka een corona uitbraak had plaatsgevonden. Op verschillende afdelingen raakten in totaal 29 mensen besmet met het virus. Twee afdelingen, op verschillende locaties in Stadskanaal, werden toen gesloten. Het hele jaar heeft het bedrijf al incidenteel te maken met coronabesmettingen. Echter neemt de afgelopen maand het aantal besmettingen duidelijk toe.

 

Lees ook: Coronavirus slaat toe bij Wedeka: 29 besmettingen, 85 mensen in quarantaine

FNV: Mensen én gemeenten hebben baat bij voortbestaan Wedeka

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.